search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 22:17
MENU CLOSE

Το «Survivor all star» ξαναμοιράζει την πίτα τηλεθέασης στα κανάλια

25.01.2023 16:28
survivor-new (4)

Αναδιανομή των μεριδίων τηλεθέασης στα κανάλια επιφέρει το «Survivor all star», το οποίο αποτελεί το «δυναμωτικό» του Σκάι.

Στις δύο εβδομάδες που βρίσκεται στον αέρα με καταρχάς τέσσερα επεισόδια εβδομαδιαίως το ριάλιτι πρόγραμμα του σταθμού φαίνεται να είναι ο βασικός λόγος χάρη στον οποίον καταγράφεται αύξηση στο μερίδιο από την πίτα τηλεθέασης έως πέντε ποσοστιαίες μονάδες με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα της εταιρείας μετρήσεων τηλεθέασης Nielsen.

Tο εβδομαδιαίο μερίδιο του Σκάι από την αρχή της σεζόν και ως τις 8 Ιανουαρίου, κυμαινόταν μεταξύ 9,5% και 10,5%. Δηλαδή προ «Surviror all star», ήταν το τέταρτο σε δυναμικότητα κανάλι εθνικής εμβέλειας.

Στις 8 Ιανουαρίου έκανε πρεμιέρα το ριάλιτι. Το μερίδιο του σταθμού για την ημέρα εκείνη διαμορφώθηκε στο 19,1% (το αντίστοιχο της προηγούμενης Κυριακής ήταν 10,5%) και συνετέλεσε στην βελτίωση του εβδομαδιαίου μεριδίου του καθώς από το 10,6% για το επταήμερο 26/12- 02/1, πήγε στο 11,6% (2-8/1).

Μία εβδομάδα μετά (9-15/1) ο Σκάι είχε το μεγαλύτερο σε διαστάσεις μερίδιο του ανταγωνισμού (14,5%) με τον Alpha και το Mega να αποσπούν 12,6% και 11,5% αντιστοίχως.
Η φόρα που είχε προσδώσει το ριάλιτι στο κανάλι του Φαλήρου περιορίστηκε στο αμέσως επόμενο διάστημα (16- 22/1) ως κάποιο βαθμό.

Η εξήγηση απλή. Ο ανταγωνισμός επανέφερε- έπειτα από το καθιερωμένο διάλειμμα των εορτών- από τα μέσα Ιανουαρίου όλα τα πρόγραμμα της σεζόν με νέα επεισόδια και εκπομπές- μεταξύ άλλων το Star από τις 16/1 προτείνει το «MasterChef»- καθώς έως τις 15 του μήνα στη θέση τους προβάλλονταν επαναλήψεις.

Το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα τηλεθέασης απέσπασε την περασμένη εβδομάδα ο Alpha (13,4%), το Mega είχε σχεδόν ίδιο σε μέγεθος μερίδιο (13,3%), ανεβασμένος σε απόδοση ήταν και ο ΑΝΤ1 (10,6%). Ο Σκάι είχε μεν το τρίτο σε διαστάσεις μερίδιο αλλά κατά τι μικρότερο (13%) συγκριτικά με εκείνο των προηγούμενων δύο εβδομάδων. Παραμένει όμως στο «παιχνίδι» διεκδίκησης της πρώτης θέσης. Αν και δύσκολο να εδραιωθεί εκεί, κατά εκτιμήσεις ειδικών.

Έχει αποδειχθεί, από τις προηγούμενες τουλάχιστον τρείς σεζόν, ότι η ελληνική μυθοπλασία αποτελεί σταθερή αξία διότι διαμορφώνει «συνήθεια»- «ραντεβού», άρα και τηλεθέαση. Ωστόσο ο ανταγωνισμός δεν υποτιμά το «Survivor all star» και το θεωρεί μετρήσιμο αντίπαλο. Εκτιμάται όμως ότι η αναδιανομή που προκάλεσε δεν για θα επιφέρει ανατροπές σε επίπεδο κατάληψης και εγκατάστασης στην πρώτη θέση του βάθρου.

Για τον Σκάι πάντως αποτελεί το μεγάλο ποντάρισμα, για ακόμη μια φορά. Το κανάλι «έκλεισε» το 2022 με προσπάθεια να διατηρηθεί στην τέταρτη θέση με μερίδιο περι το 10%, ενώ για πρώτη φορά το ετήσιο μερίδιο του σταθμού στην ηλικιακή ομάδα τηλεθεατών 18 -54 ετών, στην οποία ομνύουν τα κανάλια, διαμορφώθηκε σε οριακά μονοψήφιο ποσοστό (9,9% ).

Ο πήχης προσδοκιών έχει τεθεί ψηλά στο κανάλι του Φαλήρου. Με αθροιστικό κόστος παραγωγής που- φέρεται να- υπερβαίνει τα 12 εκατ. ευρώ (μόνον η εβδομαδιαία αμοιβή για καθέναν από όσους είναι και παραμένουν στο παιχνίδι ανέρχεται στα 5.000 ευρώ, όπως έχει γίνει γνωστό- επί τουλάχιστον 25 παίκτες- ήτοι 125.000 εβδομαδιαίως) , το «Survivor all star» είναι το ισχυρό χαρτί για αξιοσημείωτη επαναφορά του Σκάι στο β’ μισό της σεζόν.

Διαβάστε επίσης:

«Μάχη» διαρκείας για τρια κανάλια η πρώτη θέση τηλεθέασης – Επικράτησε το Mega

Survivor All Star Spoiler: Αυτός είναι ο παίκτης που αποχωρεί

Γιώργος Παπαδάκης: Με «διαιτητικό» σφύριγμα έβαλε τέλος στον καβγά Γεωργιάδη – Ζαχαριάδη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 22:17