Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Κόβει την ανάσα το βίντεο που αποτυπώνει την άγρια ομορφιά της χιονισμένης Πίνδου από τους ευρωπαϊκούς δορυφόρους Sentinel-2.
Οι υπερ – υψηλής ανάλυσης δορυφορικές εικόνες επέτρεψαν τη λεπτομερή καταγραφή του χιονοσκεπούς εδάφους με χωρική ανάλυση 10 μέτρων, ανέφερε το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου.
Όπως σημειώνει, σημαντική προϋπόθεση για τις καταγραφές είναι η απουσία νεφών μεταξύ δορυφόρου και εδάφους, αλλά ακόμη και αν παρεμβάλλονται νέφη, πληροφορίες για τη χιονοκάλυψη μπορούμε να έχουμε πλέον από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-3.
Στο βίντεο καταγράφεται μια «πτήση» πάνω από τους ορεινούς όγκους της Κεντρικής Πίνδου το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, ξεκινώντας από την Τύμφη και τον Σμόλικα, καταλήγοντας στα Αθαμανικά Όρη (Τζουμέρκα).
Η ηλιοφάνεια που επικράτησε εκείνη την ημέρα επέτρεψε την καταγραφή του χιονοσκεπούς εδάφους ακόμη και σε δασώδεις περιοχές.
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.