search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:29
MENU CLOSE

Σε σπίτι μετέτρεψε Αμερικανός το αεροπλάνο της Ολυμπιακής που μετέφερε τη σορό του Αριστοτέλη Ωνάση (Photos/Video)

02.02.2023 19:01
spiti- aeroplano olympiaki- new

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο Μπρους Κάμπελ, ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός με άδεια πιλότου, έμαθε την ιστορία μιας γυναίκας που είχε μετατρέψει σε σπίτι της ένα παλιό αεροπλάνο Boeing 727. Ενθουσιάστηκε. «Οδηγούσα και άκουσα στο ραδιόφωνο την ιστορία της Τζο Αν, που ήταν καταπληκτική και δεν βγήκα από τον δρόμο γιατί ήμουν πολύ προσεκτικός. Το επόμενο πρωί άρχισα να κάνω τηλέφωνα», λέει ο Μπρους Κάμπελ στο CNN.

Έτσι αποφάσισε να αγοράσει ένα αεροπλάνο για να το μετατρέψει στη δική του κατοικία. Αγόρασε ένα Boeing 727 και δαπάνησε 220.000 δολάρια (ποσό που σε σημερινή αξία φθάνει στα 380.000 δολάρια) για να το μετατρέψει σε σπίτι. Τα μισά από αυτά τα χρήματα πήγαν για την αγορά του αεροπλάνου. Ήταν ένα αεροπλάνο που ανήκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία και μάλιστα, όπως λέει ο Μπρους Κάμπελ, είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά της σορού του Αριστοτέλη Ωνάση.

«Δεν ήξερα την ιστορία του αεροπλάνου όταν το αγόρασα. Και δεν ήξερα ότι είχε ένα παλιό εσωτερικό, σε στυλ 707. Ήταν πραγματικά απαίσιο αν το συγκρίνεις με τα σύγχρονα δεδομένα. Ήταν λειτουργικό, αλλά έδειχνε παλιό. Ίσως ήταν η χειρότερη επιλογή για σπίτι», λέει ο Κάμπελ, που έβαλε το αεροπλάνο του σε μια δασική έκταση στο Χίλσμπορο του Όρεγκον, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Ο Μπρους Κάμπελ εργάστηκε δύο χρόνια για να μετατρέψει το αεροπλάνο της Ολυμπιακής Αεροπορίας σε έναν χώρο όπου θα μπορούσε να ζήσει και να είναι ικανοποιημένος.

Ο εσωτερικός χώρος δεν έχει κανένα διακοσμητικό στοιχείο, η ντουζιέρα είναι κάπως αρχαία- φτιαγμένη από ένα πλαστικό βαρέλι και για κρεβάτι χρησιμοποιεί έναν καναπέ. Στη διάρκεια του χειμώνα ο Κάμπελ έφευγε από το Όρεγκον και μετακόμιζε στο Μιγιαζάκι, στη νότια Ιαπωνία, όπου έχει ένα διαμέρισμα και απολάμβανε τον καλό καιρό. Όμως, η πανδημία δυσκόλεψε τα ταξίδια και τα τελευταία τρία χρόνια ο Κάμπελ ζει στο αεροπλάνο-σπίτι όλο τον χρόνο.

Το σπίτι του Κάμπελ είναι βεβαίως αξιοθέατο και συχνά υποδέχεται επισκέπτες, ενώ τα καλοκαίρια οργανώνει διάφορες γιορτές. «Καλλιτέχνες εμφανίζονται στο δεξιό φτερό, φιλοξενούμενοι χορεύουν μπροστά ή πίσω από το φτερό στο δάσος, έχουμε μεγάλες συναυλίες και το δάσος γεμίζει», λέει ο Κάμπελ, ο οποίος ζει ήδη δύο δεκαετίες στο αεροπλάνο που μετέφερε κάποτε την σορό του Αριστοτέλη Ωνάση.

Διαβάστε επίσης:

Οργή της Άγκυρας για τα κλειστά προξενεία στην Κωνσταντινούπολη για λόγους ασφαλείας

Ακάρ: Η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά και προκαλεί με τις επισκέψεις αξιωματούχων σε αυτά – Εμείς θέλουμε διάλογο (Video)

Ρωσία: Επιχείρηση συσπείρωσης από Πούτιν στην επέτειο των 80 χρόνων από τη μάχη του Στάλινγκραντ (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:24