search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 15:36
MENU CLOSE

Βόλος: 60χρονος χαρίζει στη γυναίκα του το ένα του νεφρό και της σώζει τη ζωή

02.02.2023 10:38
metamosxevsi new

Συνήθως τέτοιες ιστορίες τις βλέπουμε στα έργα – όπως για παράδειγμα στον Σασμό που ο Αστέρης χάρισε το ένα του νεφρό στην αγάπη της ζωής του, την Αργυρώ. Όμως καμια φορά η ζωή ξεπερνάει και την πιο ρομαντική φαντασία και φτιάχνει τα δικά της σενάρια.   

Ένας 60χρονος από τον Βόλο θα χαρίσει ζωή στη 55χρονη σύζυγό του, προσφέροντάς της το ένα του νεφρό.

Ο δότης  περιμένει να ολοκληρωθεί ο προεγχειρητικός έλεγχος, ώστε να ακολουθήσει η μεταμόσχευση νεφρού στην 55χρονη γυναίκα στη Νεφρολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η 55χρονη υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, μία διαδικασία επώδυνη, ενώ έχει υποβληθεί ήδη σε μία μεταμόσχευση νεφρού.

Ο σύζυγός της, θέλοντας να τη στηρίξει, προσφέρθηκε να της χαρίσει τον έναν νεφρό του, κάτι που κατά καιρούς είχε συζητήσει με γιατρούς. Μέχρι που έφτασε η μεγάλη στιγμή. Ξεκίνησε ο προεγχειρητικός έλεγχος.

Η διαδικασία βρίσκεται στο τέλος

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διαδικασία βρίσκεται στο τέλος. Οι γιατροί έχουν ολοκληρώσει σχεδόν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στον 60χρονο και κρίνουν ότι μπορεί, χωρίς κίνδυνο, να γίνει δότης.

Λίγες ακόμη εξετάσεις απομένουν, ενώ εκτιμάται ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα γίνει η χειρουργική επέμβαση στον δότη, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η μεταμόσχευση στη λήπτρια.

Σημειώνεται πως κάθε ασθενής με χρόνια νεφρική νόσο για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση συγκεκριμένου προμεταμοσχευτικού ελέγχου (Π.Ε.), μέσω του οποίου κρίνεται η καταλληλότητα του ασθενούς για μεταμόσχευση.

Διαβάστε επίσης

Συντριβή Phantom: Κηδεύεται ο υποσμηναγός Μάριος Τουρούτσικας (videos)

Αλεξανδρούπολη: Απολύουν 139 εργαζόμενους από το νοσοκομείο για να φέρουν εργολάβο (Video)

Κίνηση τώρα: Στο «κόκκινο» αρκετοί δρόμοι – «Μπλοκαρισμένη» η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας (live χάρτης)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 15:32