search
ΣΑΒΒΑΤΟ 12.07.2025 09:38
MENU CLOSE

Βλάβη στο C-130 που θα μετέφερε τη δεύτερη ΕΜΑΚ στην Τουρκία

08.02.2023 13:15
c-130_new

Στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα επέστρεψε το C-130 που θα μετέφερε τη δεύτερη ΕΜΑΚ, για να ενισχύσει την ελληνική αποστολή στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την απογείωση, με προορισμό τα Άδανα, υπήρξε ένδειξη βλάβης στο αεροσκάφος που επέβαινε το δεύτερο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, και έτσι εκείνο επέστρεψε στην Ελευσίνα.

Το μεταγωγικό αεροσκάφος θα υποβληθεί στους απαραίτητους ελέγχους και επιδιορθώσεις των συστημάτων και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πετάξει και πάλι για τη σεισμόπληκτη Τουρκία.

Την ομάδα αποτελούν: 15 πυροσβέστες από τη 2η ΕΜΑΚ, 1 διασωστικός σκύλος και 2 οχήματα.

Την ομάδα συνοδεύουν επίσης ένας Αξιωματικός – Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και 3 γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Πάνω από 9.500 οι νεκροί – Όλεθρος αλλά και ελπίδα στα χαλάσματα (photos/videos)

Τούρκικη ευγνωμοσύνη για την ελληνική αποστολή – «Ο γείτονας ήρθε ξαφνικά ένα βράδυ για βοήθεια» (photos/videos)

Τουρκία: Τι είναι το φαινόμενο της αρμονικής κατάρρευσης και γιατί ισοπεδώθηκε μία έκταση σαν την Ελλάδα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12.07.2025 09:37