search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:47
MENU CLOSE

Σεισμός στην Τουρκία: Η συγκινητική στιγμή που οι διασώστες απεγκλωβίζουν ένα σκυλάκι (Video)

09.02.2023 13:25
seismos-tourkia-diaswsi-skylos

Χωρίς τέλος είναι η μάχη των σωστικών συνεργείων για να σώσουν θύματα του φονικού σεισμού που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή περισσότερων από 16.000 ανθρώπων σε Τουρκία και Συρία.

Ανάσες ελπίδας δίνουν οι επιτυχημένες προσπάθειες των διασωστών, όταν καταφέρνουν να τραβήξουν από τα συντρίμμια ζωντανούς ανθρώπους, αλλά και ζώα, πολλά από τα οποία έχουν επίσης εγκλωβιστεί στα χαλάσματα μετά τα τρομακτικά χτυπήματα του Εγκέλαδου.

Ομάδες διασωστών, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, φτάνουν συνεχώς σε Τουρκία και Συρία και παλεύουν με το χρόνο, κόντρα στο κρύο, το φόβο, το σκοτάδι και τις συνεχιζόμενες μετασεισμικές δονήσεις.

Πέντε ανθρώπους έχουν σώσει μέχρι τώρα οι δύο ομάδες της ΕΜΑΚ που έχουν σπεύσει στις πληγείσες περιοχές, προκαλώντας συγκίνηση και δίνοντας ελπίδα.

Ελπίδα δίνει και η συγκινητική διάσωση ενός σκυλάκου, που εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια, στην Τουρκία, αλλά κατάφερε να βγει ζωντανός χάρη στις προσπάθειες των διασωστών.

Το βλέμμα του τα λέει όλα…

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Τουρκία: Ευγνωμοσύνη εκφράζουν οι Τούρκοι για την ελληνική βοήθεια – «Ευχαριστώ φίλε και γείτονα» (Video)

Τουρκία: Πρόβλεψη σοκ για σχεδόν 200.000 εγκλωβισμένους – Πόσο αντέχει κανείς κάτω από τα ερείπια

Σεισμός σε Τουρκία-Συρία: Πάνω από 16.000 οι νεκροί – Λιγοστεύουν οι ελπίδες, άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων (Video/Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:41