search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:21
MENU CLOSE

Αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ΕΜΑΚ στην Τουρκία – «Είναι κάτι που συγκλονίζει» (video)

13.02.2023 11:00
emak_new

Ο συντονιστής της ελληνικής ομάδας διάσωσης, Ευθύμης Λέκκας, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί σε Τουρκία και Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό.

«Η δυσκολία ήταν η εξής: Από τη μία στιγμή να διασώζεις ένα άτομο και να χαίρεσαι, να έχεις θετικά αισθήματα και μέσα σε ένα τέταρτο να πηγαίνεις να διασώσεις ένα άλλο άτομο -ένα κοριτσάκι που ζούσε- και μόλις το βγάλαμε έξω να “φεύγει”, να μην μπορεί να επιζήσει. Εναλλασσόμενα συναισθήματα», είπε αρχικά, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action24.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους νεκρούς που ανέσυρε η ΕΜΑΚ: «Ήταν περίπου 6-8 θύματα που βγάλαμε, υπήρχαν κι άλλα για τα οποία δεν κάναμε προσπάθεια. Ο ρόλος της ΕΜΑΚ δεν είναι να ανασύρει θύματα, αλλά να κάνει επέμβαση εκεί που υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει ζωή».

«Και οι επτά μέρες, που ήμασταν εκεί, ήταν πολύ σημαντικές και εξουθενωτικές ψυχολογικά. Αν δεν πάρει κανένας την απόφαση να σταθεί μακριά από τα τεκτενόμενα -από ψυχολογικής άποψης- δεν μπορεί να κάνει δουλειά, να είναι θετικός. Η στιγμή που μας λύγισε ήταν αυτή που βγάλαμε το κοριτσάκι, που τελικά μας “έφυγε“. Ήταν αυτή η χαρμολύπη, η εναλλαγή χαράς και λύπης, προπαντός των συγγενών, είναι κάτι που συγκλονίζει», τόνισε για τη στιγμή που τον λύγισε, κατά την παρουσία του στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

Κορυδαλλός: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το γηροκομείο – κολαστήριο: «Έδεναν τους ηλικιωμένους σε κρεβάτια και καλοριφέρ» (videos)

Κρήτη: 45χρονος έκανε… ρημαδιό το σπίτι και απείλησε ότι θα σκοτώσει τη μητέρα του με μαχαίρι

Τάρικ Μπλακ: Διέρρηξαν το αυτοκίνητο του σέντερ του Ολυμπιακού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:21