search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:26
MENU CLOSE

Κορυδαλλός: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το γηροκομείο – κολαστήριο: «Έδεναν τους ηλικιωμένους σε κρεβάτια και καλοριφέρ» (videos)

13.02.2023 10:50
girokomeio_new
photo αρχείου Pixabay

Δεν έχουν τέλος οι φρικιαστικές αποκαλύψεις για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων τροφίμων του γηροκομείου στον Κορυδαλλό.

«Εκτός από υποσιτισμένους ασθενείς, υπήρχαν άλλοι που δεν ελάμβαναν πλήρως τη φαρμακευτική αγωγή που έπρεπε» καθώς δεν τους χορηγούνταν όλα τα φάρμακα τους, αποκάλυψε πρώην εργαζόμενη της δομής, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Τους έδεναν στα καλοριφέρ και στα κρεβάτια, με τη δικαιολογία ότι οι τρόφιμοι είναι επιθετικοί. Δηλαδή τους κακοποιούσαν. Όταν ένας ψυχιατρικός ασθενής παίρνει ελλιπή αγωγή, προφανώς θα είναι επιθετικός» δήλωσε η πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο.

«Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν από τις 5 που ξεκινούσε το επισκεπτήριο να ήταν όλα στην εντέλεια, ώστε να μην αντιληφθούν τίποτα οι συγγενείς. Και 8 η ώρα που έκλειναν οι πόρτες ξεκινούσε ένα μαρτύριο» ανέφερε η πρώην εργαζόμενη.

«Οι άνθρωποι που ήταν παραμελημένοι από τους συγγενείς τους, δεν είχαν κρεβάτια, τους κατέβαζε στο ισόγειο σε ράντζα και την ώρα των επισκεπτηρίων τους έβαζε να κάθονται στην τραπεζαρία για να μην γίνονται αντιληπτοί από τους συγγενείς» καταγγέλλει η γυναίκα.

«Τους έκαναν μπάνιο με κρύο νερό»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο-κολαστήριο του Κορυδαλλού, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης ευθύνονται ακόμα και για θανάτους ηλικιωμένων.

«Αν όχι καθημερινά, μια φορά την εβδομάδα σίγουρα κάποιος πέθαινε από τις συνθήκες διαβίωσης και σκεφτείτε ότι ερχόντουσαν νύχτα και τους έπαιρναν τους νεκρούς για να μην γίνουν αντιληπτοί στη γειτονιά. Τους έκαναν μπάνιο με κρύο νερό. Τι να λέμε τώρα;».

Σύμφωνα με τις μαρτυρές στον ΑΝΤ1, οι γείτονες άκουγαν φωνές και εκκλήσεις για βοήθεια.

Παράλληλα κάτοικος της περιοχής τόνισε: «από την ημέρα που ξεκίνησε να λειτουργεί το γηροκομείο, πριν από πέντε χρόνια, γέμισε σχεδόν αμέσως, αλλά ενώ στην αρχή έρχονταν ασθενοφόρα, μετά άρχισαν να φεύγουν συνέχεια νεκροφόρες και ο κόσμος απηύδησε. Ποιος τολμούσε να μπει μέσα; Δεν επιτρεπόταν σε κανέναν να έχει σχέσεις με τους ασθενείς. Χθες στις 14:30 πήραν κάποιον παππού να τον πάνε σε κάποιο γηροκομείο. Όταν βρουν άλλο κρεβάτι θα πάρουν και τους άλλους. Θα κλείσει, δεν υπάρχει περίπτωση».

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: 45χρονος έκανε… ρημαδιό το σπίτι και απείλησε ότι θα σκοτώσει τη μητέρα του με μαχαίρι

Αμαλιάδα: Πέθανε ο 93χρονος που ζούσε με την κόρη του μέσα σε αυτοκίνητο

Τέσσερις συλλήψεις για διάρρηξη σε διαμέρισμα στην Πεύκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:15