search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:48
MENU CLOSE

Τζέιμς Κάμερον: «Φλέβα χρυσού» η κάθε ταινία που υπογράφει (Videos/Photos)

13.02.2023 14:45
cameron-titanic-avatar-new

Μόνο τον εαυτό του έχει αντίπαλο ο σπουδαίος σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον, που βλέπει τις μεγάλες ταινίες του να βρίσκονται στην κορυφή των πιο κερδοφόρων παραγωγών.

Η εμβληματική ταινία «Τιτανικός», του 1997, που βρισκόταν γαντζωμένη στην τρίτη θέση, ξεπεράστηκε από την ταινία «Avatar: The Way Of The Water», του 2022, μετά την εντυπωσιακή άνοδο των εισπράξεων του τελευταίου διαστήματος, σύμφωνα με το ΤΜΖ. Ωστόσο η πρόσφατη επανακυκλοφορία του «Τιτανικού» στις κινηματογραφικές αίθουσες οδήγησε την ταινία πάλι στην τρίτη θέση των εισπράξεων όλων των εποχών, αφήνοντας το «Avatar» στην τέταρτη θέση.

Παρά τις εναλλαγές θέσεων μεταξύ των δύο ταινιών του Κάμερον, η αρχική έκδοση του Avatar, το 2009, εξακολουθεί να κυριαρχεί στο box office, με συνολικές εισπράξεις 2,923 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ακολουθεί η ταινία «Avengers: Endgame» (2019) στη δεύτερη θέση, με εισπράξεις 2,798 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά την επανακυκλοφορία του «Τιτανικού» αυτό το Σαββατοκύριακο, μ ε αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων από την πρώτη προβολή, οι εισπράξεις έφεραν την ταινία στην τρίτη θέση, με εισπράξεις 2,217 δισεκατομμυρίων δολαρίων δολαρίων, ξεπερνώντας ελάχιστα το Avatar: The Way Of Water, που βρίσκεται στα 2,214 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ειδικοί της βιομηχανίας του κινηματογράφου εκτιμούν ότι το sequel του Avatar θα οδηγήσει την ταινία στη επανάκτηση της τρίτης θέσης σε λίγες μέρες.

Τον περασμένο μήνα, στον απόηχο της κυκλοφορίας του νέου Avatar, ο Τζέιμς Κάμερον έγινε ο μόνος σκηνοθέτης που έχει δει τρεις ταινίες του να καταγράφουν κέρδη άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office, σύμφωνα με το ΤΜΖ.

Κέρδη άνω των 2 δισεκατομμυρίων έχει επίσης η ταινία Avengers: Infinity War (2018), ενώ η ταινία Spider-Man: No Way Home (2021) βρίσκεται στα 1,922 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο 68χρονος Τζέιμς Κάμερον μετά την επιτυχία του The Way Of Water, είναι έτοιμος για να αρχίσει τον σχεδιασμό για άλλα τρία Avatar sequels. Ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός αποκάλυψε ότι θα ολοκληρώσει την σειρά μέχρι το 2028, εκτός αν το κοινό δείξει «να μην δίνει δεκάρα για μας».

Διαβάστε επίσης:

Έγκυος η Ριάνα – Η εντυπωσιακή της εμφάνιση στο Super Bowl με φουσκωμένη κοιλιά (Video)

Ίντρις Έλμπα: «Ο ρατσισμός είναι τόσο ισχυρός όσο του επιτρέπεις»

Τζένιφερ Άνιστον: «Δεν έχω τίποτα να κρύψω στα 54α γενέθλιά μου» (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44