search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:48
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από Μόναχο προς ομογενείς: «Να γυρίσετε και να ψηφίσετε»

17.02.2023 22:08
MITSOTAKIS-NEW

Έντονα προεκλογικό χαρακτήρα είχε η ομιλία του πρωθυπουργού σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας για τους ομογενείς στο Μόναχο, στο περιθώριο της παρουσίας του στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «είδα σήμερα την εικόνα του κ. Τσίπρα πάνω σε ένα τρακτέρ. Όπως ακριβώς δέκα χρόνια πριν, δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Ελάτε, όμως, που θυμηθήκαμε και το βίντεο με το τρακτέρ του αγρότη, πάνω στο οποίο έβγαζε αυτούς τους λόγους και το 2016 τον κατήγγειλε ότι έλεγε ψέματα» , υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει ίδιος και απαράλλαχτος, αλλά και λέγοντας ότι είναι «εύκολο να τάζεις πολλά, όταν ξέρεις ότι δεν θα κερδίσει στις εκλογές».

Κάνοντας… βουτιά στο παρελθόν, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «αν καήκαμε μια φορά το 2015, δεν πρέπει να καούμε ξανά το 2023. Πληρώσαμε και μάθαμε. Ποτέ ξανά δεύτερη φορά στη συμφορά» και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «”ανήκομεν εις την Δύσιν”.

Ανήκουμε στην Ευρώπη, η ΝΔ έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και δεν θα διακινδυνεύσουμε ξανά την παρουσία μας. Θα μείνουμε σε αυτόν τον δρόμο της προκοπής ή θα τα ρισκάρουμε όλα; Και να εμπιστευτούμε ποιους; Αυτούς που εμπιστευτήκαμε και πήγαν να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα».

Σε πιο διλημματικό τόνο, ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «είχατε τέσσερα χρόνια πρωθυπουργό Τσίπρα. Έχετε τέσσερα χρόνια πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Ποιον θέλετε. […] Το σχέδιό μας θα το θέσουμε στην κρίση των πολιτών και οι πολίτες θα κρίνουν και θα συγκρίνουν» , ενώ τόνισε για άλλη μια φορά ότι «η πρώτη κάλπη θα είναι αυτή που θα στείλει το μήνυμα της ισχυρής και αυτοδύναμης ΝΔ», επαναλαμβάνοντας ότι «χρειαζόμαστε ισχυρές κυβερνήσεις. Το εκλογικό σύστημα που έχουμε ψηφίσει θα δώσει ισχυρή και αυτοδύναμη ΝΔ στις δεύτερες κάλπες. Και θα το πετύχουμε».

Δεδομένης δε της χαμηλής ανταπόκρισης της ελληνικής διασποράς στο νόμο που δίνει το δικαίωμα της «ψήφου εξωτερικού», ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Έλληνες που ζουν εκτός χώρας, αν δεν εγγραφούν στην πλατφόρμα των ομογενών για ψήφο από τον τόπο κατοικίας τους, να γυρίσουν για τις εκλογές στην Ελλάδα, λέγοντας, μάλιστα:

«Να γυρίσετε και να ψηφίσετε. Και σας ζητώ να το κάνετε. Και με το που θα ξέρουμε την ημερομηνία των εκλογών, θα βάλουμε μπροστά τις οργανωτικές μας μηχανές».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για Ελισάφ:  Σπουδαίος δήμαρχος, άξιος επιστήμονας και φωτεινός άνθρωπος

Οικονόμου: Ο Τσίπρας πιστεύει πως απευθύνεται σε αμνήμονες και αφελείς

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για Ελισάφ: Παράδειγμα ενεργού και προοδευτικού πολίτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:47