search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 13:48
MENU CLOSE

Σεισμός στην Τουρκία: Πατέρας περιέγραψε πώς επέζησε 4 ημέρες θαμμένος στα ερείπια με την 4 ετών κόρη του (Video)

19.02.2023 07:42
Pateras-Kori_new

Θάφτηκαν μαζί στα ερείπια, βγήκαν ζωντανοί και χωρίστηκαν μέχρι να ξαναβρεθούν.

Είχαν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια, όταν το σπίτι τους κατέρρευσε από τον σεισμό που σκότωσε περισσότερους από 45.000 ανθρώπους σε Συρία και Τουρκία.

Στη συνέχεια, οι δυο τους πέρασαν μερικές ημέρες γεμάτες αγωνία, από την στιγμή που η Gada διασώθηκε και ο πατέρας της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Όταν έγινε ο σεισμός, άρπαξα την κόρη μου, όλη μου η οικογένεια άρχισε να εξαφανίζεται από τα μάτια μου. Το κτίριο κατέρρευσε πάνω από όλους μας», είπε ο Ahmet μιλώντας στο CNN.

«Μπαμπά μην κλαις, έρχονται να μας σώσουν»

Η γυναίκα και ο γιος του δεν κατάφεραν να βγουν ζωντανοί. Όπως εξηγεί ο ίδιος, μπορούσε να ακούσει τα κλάματα του γιου του, ενώ ήταν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια.

Είχε δίπλα του την κόρη του. Ήταν ξαπλωμένη στο πόδι του και παγιδεύτηκαν και οι δύο ανίκανοι να απελευθερωθούν.

Τα συντρίμμια έφτασαν μέχρι το λαιμό του. Την τέταρτη μέρα που βρισκόταν κάτω από τα ερείπια λέει ότι άρχισε να χάνει τις ελπίδες του. Πονούσε, καθώς το πόδι του έχει υποστεί σοβαρή ζημιά. Αλλά η κόρη του δεν τον άφησε να απογοητευτεί.

«Η κόρη μου μού έλεγε ξανά και ξανά μπαμπά μην κλαις. Ηρέμησε. Έρχονται να μας σώσουν», λέει συγκινημένος ο Ahmet. Του είπε να κοιτάξει το φως που περνούσε αχνά μέσα από τους σωρούς από μπάζα. Και ξαφνικά άκουσαν φωνές. Είχαν έρθει να τους σώσουν.

Ο πατέρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Τουρκίας και οι κοινωνικές υπηρεσίες πήραν την κόρη του για να την φροντίσουν

Η Gada ήταν η πρώτη που ανέσυραν οι διασώστες, έχοντας υποστεί μόνο μια γρατσουνιά. Μισή ώρα αργότερα μπόρεσαν να βγάλουν και τον Ahmet. Η μικρή τέθηκε υπό τη φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ εκείνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Όταν έχασε τα ίχνη της κόρης του ήξερε ότι θα την έβλεπε ξανά, ακόμα κι αν αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που θα έκανε ποτέ.

Μπήκε στο Facebook και στο Instagram και ανήρτησε φωτογραφίες της, παρακαλώντας οποιονδήποτε να βοηθήσει να την βρει. Τελικά ένας συγγενής διαπίστωσε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν ένα υγιές κοριτσάκι χωρίς γονείς.

«Εκείνη με κράτησε στη ζωή. Αυτό είναι το κοριτσάκι μου. Είναι ο ήρωάς μου», είπε συγκινημένος ο πατέρας.

Οι δυο τους θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουν την απώλεια της μητέρας της Gada και του 7χρονου αδερφού της, αλλά ο Αχμέτ και η κόρη του έχουν τουλάχιστον ο ένας τον άλλον.

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Στην αγκαλιά των θείων του νεογέννητο μωρό που έχασε όλη του την οικογένεια στον σεισμό

Νέος σεισμός στην Τουρκία μεγέθους 5,4 Ρίχτερ

Παρίσι: Αυτοκτονία σε εμπορικό κέντρο – Διαψεύστηκαν οι πληροφορίες για πυροβολισμούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 13:47