search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:09
MENU CLOSE

Σχεδία: Το περιοδικό δρόμου έγινε 10 ετών και τα γιορτάζει με ειδικό τεύχος που κυκλοφορεί

24.02.2023 15:30
ΣΧΕΔΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ 2

Στις 27 Φεβρουαρίου 2013 πρωτοκυκλοφόρησε η «σχεδία», το περιοδικό δρόμου, σε Αθήνα και Πειραιά. Το τεύχος αριθμός 109, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε και αποτελεί ειδική έκδοση, νοηματοδοτεί τη συμπλήρωση δέκα χρόνων κυκλοφορίας.

Στο διάστημα αυτό πωλήθηκαν περισσότερα από δύο εκατ. αντίτυπα, από τους εκατοντάδες συνανθρώπους μας, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια, φόρεσαν το κόκκινο γιλέκο- σήμα κατατεθέν των πωλητών του περιοδικού των αστέγων και εξασφάλισαν ένα εισόδημα με αξιοπρέπεια.

Μόλις 18 χρόνων είναι ο πιο νέος ηλικιακά  άνθρωπος που έχει φορέσει το κόκκινο γιλέκο και 81  μεγαλύτερος.

Από τους πωλητές της «σχεδίας», 54 με το μικρό εισόδημα που εξασφαλίζουν από τις πωλήσεις τευχών «βγήκαν» από την αστεγία και μπήκαν σε δικό τους σπίτι.

Μοιάζει ασύλληπτο ότι στην Ελλάδα της περασμένης δεκαετίας, μέσα στο ζόφο της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, της αμφισβήτησης, της απώλειας, της αγανάκτησης, του αδιεξόδου, θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ένα περιοδικό το οποίο όχι μόνο θα τα καταφέρει να σταθεί όρθιο, αλλά θα φτάσει κιόλας να αναρριχηθεί στις πρώτες θέσεις κυκλοφορίας ανάμεσα στα παραδοσιακά μηνιαία έντυπα.  Και όμως, η «σχεδία» τα κατάφερε.

Το Μάρτιο του 2016 οι πωλήσεις του περιοδικού προσέγγισαν τις 30.000 κατατάσσοντας το στις πρώτες θέσεις μεταξύ των μηνιαίων περιοδικών, παρά το γεγονός ότι διανέμεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μόνον. Έκτοτε οι πωλήσεις του παραμένουν σταθερά πάνω από τα 20.000 αντίτυπα, μηνιαίως.

Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους η «σχεδία» αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση του πίνακα κυκλοφορίας μηνιαίων εντύπων, έπειτα από τα περιοδικά «Mirror», «Madame Figaro», «Elle», σύμφωνα με στοιχεία του europenet.gr, τα οποία εν αντιθέσει με το περιοδικό δρόμου είναι πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Οκτώ στους δέκα αναγνώστες της «σχεδίας» έχουν ισχυρή πεποίθηση και αντίληψη ότι « συνεισφέρει θετικά στην βελτίωση της ζωής των πωλητών».

Τη σημασία του επίσης έχει, μεταξύ άλλων πολλών, ότι το περιοδικό δρόμου «σχεδία» είναι η δημοσιογραφία της αλληλεγγύης στην πράξη.

Διαβάστε επίσης:

«IT»: Ο Pennywise επιστρέφει – Έρχεται νέα prequel σειρά από το HBO Max (videos)

Καινούργιου για την υπόθεση Κοκλώνη: «Είμαι σίγουρη ότι η αλήθεια θα λάμψει» (Video)

Τηλεθέαση: Σταθερά πρώτος παραμένει ο Alpha (Πίνακας)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50