search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:31
MENU CLOSE

Super League: Έφτασε η ώρα του μεγάλου ντέρμπι «αιωνίων» (Video)

25.02.2023 09:05
Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς - Media

Οι «αιώνιοι» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τρεις «στροφές» πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας στο φετινό πρωτάθλημα της Super League. Το παιχνίδι θα είναι καθοριστικό για την εξέλιξη της χρονιάς.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο διαδοχικές άνετες νίκες κόντρα σε Παναιτωλικό και Λαμία αλλά και τη βαριά ήττα με 3-0 από την ΑΕΚ στην «Opap Arena» για το κύπελλο. Κόντα στον Παναθηναϊκό θα κυνηγήσει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι για τη φετινή σεζόν. Ο Ολυμπιακός είναι τρίτος με 49 βαθμούς, πέντε λιγότερους από Παναθηναϊκό και έναν από την ΑΕΚ, η οποία όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

«Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι πως θέλω να κερδίσουμε τον αγώνα και ψάχνω ποιες είναι οι λύσεις για να το κάνω. Πιστεύω πως η ομάδα μας θα παίξει καλά και δεν έχω μόνο ελπίδες αλλά με όλο τον σεβασμό που έχω για τον αντίπαλο πιστεύω πως θα κερδίσουμε. Για μένα η εκδίκηση και το μίσος δεν υπάρχουν. Υπάρχει ο αγώνας και η νίκη γιατί έχουμε πολλά κίνητρα. Είναι ένα ντέρμπι. Θέλουμε και μπορούμε να κερδίσουμε», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ ενόψει του μεγάλου ντέρμπι!

Στην αντίπερα όχθη, ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός μοιάζει να συνέρχεται μετά τις ήττες από ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης επιστρέφοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Λαμία, Άρη και Βόλο και η καλή ψυχολογία έχει επανέλθει. Αν καταφέρει να μην χάσει στο «Καραϊσκάκης», ο Παναθηναϊκός θα έχει μείνει αήττητος σε έκτο διαδοχικό ντέρμπι «αιωνίων».

«Είναι ένα παιχνίδι, είναι τρεις βαθμοί και δεν θα καταστραφούμε αν δεν κερδίσουμε. Στην παρούσα φάση μετρά η νίκη για να παραμείνουμε στην κορυφή. Άλλωστε συμπεριλαμβανομένου κι αυτού του ντέρμπι, με τον Ολυμπιακού θα παίξουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς τρεις φορές. Πρέπει να είμαι συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες και τα κερδίζει η ομάδα που θα κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη», δήλωσε ενόψει του μεγάλου ντέρμπι ο προπονητής των «πράσινων», Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Στο πρώτο ματς οι δυο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 1-1 μετά από μια συγκλονιστική αναμέτρηση:

Πιθανές ενδεκάδες:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσουκ – Εμβιλά, Χουάνγκ – Μπιέλ, Χάμες, Κανός – Μπακαμπού

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ – Κουρμπέλης, Πέρεθ – Μπερνάρ, Παλάσιος, Μαντσίνι – Ιωαννίδης

Διαβάστε επίσης:

Europa League: Αυτά είναι τα ζευγάρια των «16»

Μπάσκετ: Η Εθνική Ελλάδας υπέταξε τη Σερβία και βάζει πλώρη για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Euroleague: Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Βαλένθια και παρέμεινε πρώτος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:29