search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 08:13
MENU CLOSE

Πώς επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά η κυβέρνηση την υπόθεση Πολάκη – Τι ελπίζει, τι φοβάται

01.03.2023 07:24
polakis765- new

Παρά  το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε χθες εκτός ψηφοδελτίων τον Παύλο Πολάκη δίνοντας έτσι  ένα τέλος τουλάχιστον για την ώρα στην κρίση που δημιουργήθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , η κυβέρνηση επιχειρεί να κρατήσει ανοικτή την υπόθεση με κάθε τρόπο.  

«Σε ένα δημοκρατικό κόμμα, η διαγραφή του κ. Πολάκη μετά τη χυδαία και φασιστική ανάρτηση με τις προγραφές δημοσιογράφων και δικαστικών, θα ήταν αυτονόητη. Ο φοβισμένος κ. Τσίπρας δεν τολμάει ούτε αυτό, παρότι από τον ΣΥΡΙΖΑ το είχαν προαναγγείλει» ανέφερε χθ’ές το βράδυ ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Στην πραγματικότητα το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να διατηρήσει την υπόθεση στην επικαιρότητα καθώς θεωρεί ότι έτσι πετυχαίνει την αποδόμηση του βασικού αφηγήματος του Αλέξη Τσίπρα περί κυβερνησιμότητας  του ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά οι συνεργάτες του πρωθυπουργού μελετούν και τα ενδεχόμενα οφέλη που μπορεί να έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  από την απομάκρυνση του Παύλου Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Κουμουνδούρου.

Κατ’ αρχήν φοβούνται ότι με την απόφαση της μη συμμετοχής του Παύλου  Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ  ανοίγει ο δρόμος για μια ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  ενώ μέχρι σήμερα όλα έδειχναν ότι αυτό το ενδεχόμενο ήταν ιδιαίτερα δύσκολο μετά  τις επιθέσεις του βουλευτή Χανίων στον Νίκο Ανδρουλάκη,

Το δεύτερο θέμα που εξετάζουν είναι κατά πόσον μπορεί να περάσει θετικά η απομάκρυνση Πολάκη σε ένα κοινό κεντρώων ψηφοφόρων το οποίο διαφωνούσε με την στάση και τα λεγόμενα του βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχοντας λοιπόν αυτά τα δύο κατά νου και επιχειρώντας να εκμεταλλευθούν την αναμπουμπούλα  που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ τα κυβερνητικά στελέχη πιέζουν όσο περισσότερο μπορούν τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον για Πολακισμό..

Όσο δε παρατείνεται  η όλη διαδικασία ( με τις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας  και της επιτροπής δεοντολογίας ) τα στελέχη της κυβέρνησης  θεωρούν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ χάνουν το μομέντουμ από την στιγμή που την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί συγκεκριμένα στο χρονοδιάγραμμα των εκλογών.

Αυτή την ωραία ατμόσφαιρα έρχεται ωστόσο  να χαλάσει στο Μέγαρο Μαξίμου η υπόθεση της   πρώην Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου,  καθώς η υπόθεση που έχει αποκαλυφθεί μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ για απευθείας αναθέσεις ύψους 2 εκατομμυρίων  ευρώ στη διάρκεια της πανδημίας, είναι ανοικτή και το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει να βρεθεί απολογούμενο προεκλογικά και γι αυτή την υπόθεση.

Έτσι όλες οι πληροφορίες λένε ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Σοφία Νικολάου  δεν θα είναι υποψήφια στην Εύβοια.

Διαβάστε επίσης

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου νέος δήμαρχος Ιωαννίνων – Συγκινητική αναφορά στον εκλιπόντα Μωυσή Ελισάφ

Γιώργος Τράγκας: «Εμφύλιος» στην οικογένεια – Εξώδικο από τον μεγαλύτερο γιο του στη Μαρία Καρρά (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 08:10