search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:24
MENU CLOSE

Netflix: Stand up κωμωδία από τον Κρις Ροκ με θέμα… το χαστούκι στα περσινά Όσκαρ! (Videos)

06.03.2023 11:00
smith-xastoyki-new

Η πρεμιέρα της ζωντανής εκπομπής σταντ απ κωμωδίας «Selective outrage» («Επιλεκτική αγανακτηση») του Κρις Ροκ στο Netflix είναι η εφαρμογή της λαϊκής ρήσης «Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο».

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο δημοφιλής ηθοποιός, στην τελετή απονομής των Όσκαρ ενώ παρουσίαζε το βραβείο για το καλύτερο ντοκιμαντέρ πρότεινε στην Σμιθ να γυρίσει σίκουελ για το «G.I. Jane», στο οποίο η Ντέμι Μουρ είχε πρωταγωνιστήσει με ξυρισμένο κεφάλι. Τη στιγμή που ο Ροκ έκανε το αστείο, ο Σμιθ φάνηκε να γελάει, ωστόσο η σύζυγός του έκανε μία γκριμάτσα δείχνοντας ότι δεν της άρεσε καθόλου αυτό που άκουσε.

Ο Κρις Ροκ, το περασμένο Ιούλιο είχε δηλώσει αστειευόμενος πως «αν περιμένει κανείς να μιλήσω δημόσια για αυτό, θα απογοητευτεί. Δεν θα το κάνω. Θα φτάσω το θέμα στο Netflix και θα δείτε εκεί τι έχω να πω».

Είναι γνωστό ότι σοβαρά πράγματα μπορούν να εκφραστούν μέσα από αστεία. Ο Κρις Ροκ το ‘πε και το κάνε. Δεν είχε αναφερθεί ποτέ ως τώρα- περαν της δημόσιας συγγνώμης- για το περιστατικό.

Όμως ένα χρόνο αργότερα ο Κρις Ρόκ «ανταπέδωσε» το χαστούκι. Με σκληρό τρόπο.

Τον Ιούλιο του 2022 πολλοί, όταν μιλούσε για το Netflix, βρήκαν το αστείο πετυχημένο. Όμως ο Ροκ το εννοούσε, στα αληθινά.

Το Σάββατο έδωσε την πολυαναμενόμενη απάντηση του για το περιστατικό και την ίδια στιγμή το Netflix να τολμά να προσθέσει στην ταινιοθήκη του ζωντανό πρόγραμμα το πρώτο από τότε που άρχισε να λειτουργεί. Το πρώτο πείραμα του στον τομέα της ζωντανής ψυχαγωγίας.

Η απάντηση του Ροκ στην πρεμιέρα του «Selective outrage» ήταν κατά τους Αμερικανούς τηλεκριτικούς ένα συνονθύλευμα στιγμών. Είχε συναίσθημα, σύγχυση και μένος.

Ήταν μια εκπομπή με ελάχιστα προβαρισμένο υλικό, κατά γενική παραδοχή καθηλωτικό, σε μια περίεργη ώρα προβολής.

Στα 58 του χρόνια, ο Ροκ είναι ένας από τους σημαντικούς σταντ απ κωμικούς, ένας τελειομανής του οποίου το υλικό, όταν εμφανιζόταν σε κάποιο αφιέρωμα, εμφάνιζε πάντα μια σχολαστική αίσθηση ελέγχου.

Εδώ τον έχασε, σκόπιμα, φανερώνοντας θυμό καθώς προσέβαλε την Σμίθ. Ανέπτυξε τη θεωρία του για το τι πραγματικά συνέβη στα βραβεία Όσκαρ, με το- μάλλον άκαιρο- αστείο για το ξυρισμένο κεφάλι της Τζάντα Πινκετ Σμιθ, η οποία όμως είχε αλωπεκίαση, και, επέρριψε μεγάλο μέρος της ευθύνης σε εκείνη. Ίσως η πιο αμφιλεγόμενη στιγμή της εκπομπής.

Αυτό έμοιαζε με… εκδικητική κωμωδία. Ο Ροκ στη συνέχεια δήλωσε ότι λατρεύει τον Γουίλ Σμιθ. «Και τώρα», πρόσθεσε, κάνοντας μια παύση πριν αναφερθεί στη νέα ταινία στην οποία ο Σμιθ υποδύεται έναν σκλάβο, «βλέπω το «Emancipation» μόνο και μόνο για να τον δω να τρώει ξύλο».

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Netflix θεωρείται η κορυφαία συνδρομητική ιντερνετική πλατφόρμα στον κόσμο είναι ακριβώς επειδή έχει την ικανότητα να δημιουργεί περιεχόμενο που προκαλεί την προσοχή. Να κάνει ντόρο.

Το θέμα είναι, στην συγκεκριμένη περίπτωση, αν αυτό που αφορά σήμερα, έχει ενδιαφέρον για τους θεατές στο μέλλον. Γιατί να πρέπει να δει κάποιος εκπομπή μιας ώρας για ένα αστείο λίγων λεπτών, όταν πολύ πιθανόν η διασκέδαση μέσω της οθόνης στο μέλλον να είναι «γρήγορες μπουκιές ψυχαγωγίας» διάρκειας 15 λεπτών.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Επέστρεψε η Φαίη Σκορδά – «Προσευχόμαστε για εσάς δύναμη, κουράγιο, συλλυπητήρια» (video)

Άρης Πορτοσάλτε: Το ξέσπασμα πατέρα θύματος και η ανάρτηση του δημοσιογράφου για «φασιστοειδή» (Videos)

Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας: Προσαγωγές 3 δημοσιογράφων και ενός εικονολήπτη μετά από μήνυση δικηγόρου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:24