search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 11:04
MENU CLOSE

Ο Βαρουφάκης, ο ΟΣΕ και η πώληση

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2272
9/3/2023
10.03.2023 16:36
varoufakis765- new

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης τις τελευταίες μέρες (πιο πρόσφατα στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά) η τρόικα απαιτούσε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τον ΟΣΕ στην Ιταλική FS.

Ειδικότερα, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ σημείωσε πως στη διαπραγμάτευση με την τρόικα ο ίδιος είχε ως προτεραιότητα το ζήτημα του χρέους, με την τρόικα να ζητά ανταλλάγματα για να μπει στη συζήτηση.

«Και τους ρώταγα, τι θέλετε να συζητήσουμε, την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ. Εγώ εκείνη τη στιγμή έκανα αυτό που είχα καθήκον να κάνω. Φρέναρα τη διαδικασία λέγοντάς τους, θέτοντάς τους τεχνοκρατικά ερωτήματα που νομίζω ότι θα θέτετε κι εσείς. Σε ποιον θέλετε εσείς να πάει; Και μου λέγανε στην FS την ιταλική. Ξέρετε γιατί; Σε μια πτωχευμένη εταιρεία που δεν έχει μία να βάλει; Μου λέγανε εντάξει, γιατί πρέπει κάτι να δώσουμε και στη Ρώμη για να συμφωνήσει με εμάς, με την τρόικα και τους έλεγα δεν μου λέτε και οι επενδύσεις από πού θα έρθουν; Δεν τους ενδιέφερε. Έδειχναν μία παγερή αδιαφορία» είπε μεταξύ άλλων.  

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Αηδόνης: Υποψήφιος στον δήμο Παλλήνης ο πρώην υπουργός

Τοπική Αυτοδιοίκηση: «Μάχη» δημάρχων για να προσλάβουν… δημοσιογράφους 

Νέα Δημοκρατία: Ο Μητσοτάκης τους είπε να «βγουν να μιλήσουν» – Ο «φόβος» των βουλευτών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 11:03