search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 16:22
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 3,5% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Πώς αποτυπώνεται η οργή των πολιτών για το δυστύχημα στα Τέμπη

16.03.2023 21:21
dimoskopisi_ekloges_new

Απώλειες καταγράφει η ΝΔ τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά την πρωτιά στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για το αξίωμα, αλλά με μικρότερο ποσοστό στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Σκάι.


Η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 3,5 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 28,5% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ 9,5%, το ΚΚΕ 6% , η Ελληνική Λύση 3,5%, το ΜέΡΑ25 3%, η Εθνική Δημιουργία 1% και το Εθνικό Κόμμα Έλληνες 2,5%

Στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) η ΝΔ είναι πρώτη με ποσοστό 30%, έναντι 26% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ με 10%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4, το ΜεΡΑ25 με 3,5%, η Εθνική Δημιουργία με 1%, το Εθνικό Κόμμα Ελληνες με 3,5%, ενώ στο 13% βρίσκεται το ποσοστό των αναποφάσιστων. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι πολίτες εξακολουθούν να προτιμούν, σε ποσοστό 37% μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ ή με βασικό κορμό τη ΝΔ (ποσοστά 27% και 10%, αντίστοιχα). Αντίστοιχα, το 30% των πολιτών προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (ποσοστά 14% και 16%, αντίστοιχα). Μόλις των 6% θα προτιμούσε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού (με συμμετοχή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλων).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός:

Παράσταση νίκης


Τι πιστεύουν οι πολίτες για τους σιδηρόδρομους

Το 51% των πολιτών που ερωτήθηκαν στη δημοσκόπηση πιστεύουν ότι η πολιτική ευθύνη για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους βαρύνει διαχρονικά τις ελληνικές κυβερνήσεις. Ειδικότερα, στην ερώτηση ποια κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση των σιδηροδρόμων, το 28% απαντά η ΝΔ, το 4% η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 12% απαντά και η δύο. Το 5% επιλέγει το «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Ερωτηθέντες αν θα πάνε να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές, το 91% απάντησε ΝΑΙ (14%) και ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ (77%).

Αναλυτικά η δημοσκόπηση της Pulse εδώ:

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κάτω από το 27% η ΝΔ – Ποια είναι η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Τσαπανίδου: Ο κ. Μητσοτάκης τέσσερα χρόνια μοιράζει ευθύνες παντού για να μην αναλάβει καμία

Διαψεύδει ο πρόεδρος εργαζομένων ΟΣΕ τον Γεραπετρίτη: «Δεν είναι τηλεδιοίκηση αυτό που λειτουργεί στη Λάρισα» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 16:22