search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:38
MENU CLOSE

Πορεία για τα Τέμπη: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – 10 προσαγωγές (photos/videos)

16.03.2023 14:03
epeisodia_sintagma_1603_2_new

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, όπου ομάδα αγνώστων συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, μετά την πορεία διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όλα ξεκίνησαν όταν δυνάμεις των ΜΑΤ ξεκίνησαν αναίτια και απρόκλητη επίθεση κατά διαδηλωτών στην αρχή της οδού Φιλελλήνων, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια, άγνωστοι πετάξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν στο κάτω μέρος της πλατείας και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στο πάνω μέρος της.

Ακολούθως η ένταση μεταφέρθηκε στην οδό Πανεπιστημίου, όπου συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις της αστυνομίας με ομάδα ατόμων, που έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και έβαλαν φωτιές σε κάδους. Μικροεντάσεις σημειώθηκαν επίσης στην πλατεία Ομονοίας και στην οδό Πατησίων.

Και ενώ όλα έδειχναν πως η κατάσταση είχε εξαμολυνθεί και είχαν ανοίξει μερικώς οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ξεκίνησε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι νέος γύρος έντασης έξω από την Προπύλαια.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 10 προσαγωγές ατόμων, 6 από τους προελέγχους και 4 από τα επεισόδια.

«Για άλλη μια φορά δώσαμε το στίγμα μας, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί»

«Για άλλη μια φορά δώσαμε το στίγμα μας, στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», τόνισε έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, όπου ολοκληρώθηκε η διαδήλωση εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ.

«Δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Θα συνεχίσουμε τους μαζικούς εργατικούς λαϊκούς αγώνες», υπογράμμισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους απεργούς.

«Δεν μπορεί όταν γίνεται σεισμός να βρισκόμαστε κάτω από τα συντρίμμια, όταν βρέχει να πλημμυρίζουμε, όταν ξεσπούν πυρκαγιές να καιγόμαστε», τόνισε ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς.

Τέλος, σημείωσε ότι τα επόμενα αγωνιστικά ραντεβού των σωματείων και των φορέων, είναι το συλλαλητήριο που οργανώνουν τη Δευτέρα στο Σύνταγμα και τη σύσκεψη στην οποία καλούν την Τετάρτη στο γήπεδο του Σπόρτιγκ.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος της πορείας για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Είχαν προηγηθεί επεισόδια στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και τότε διαδηλωτές κινήθηκαν προς το κτίριο της πρώην κατάληψης «Mundo Nuevo», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σιατίστης και Φιλίππου και είχε εκκενωθεί τον περασμένο Νοέμβριο, επιχειρώντας να ανακαταλάβουν το κτίριο, ιδιοκτησίας του δήμου Θέρμης.

Κάποιοι κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του, αναρτώντας πανό στην πρόσοψη του κτιρίου.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και ακολούθησε νέος γύρος επεισοδίων με τους συγκεντρωμένους να πετούν αντικείμενα κατά των αστυνομικών και τους τελευταίους να απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Λίγη ώρα αργότερα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο κτίριο απ’ όπου προσήγαγαν περισσότερα από 10 άτομα και ακολούθως σφράγισαν την είσοδό του.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: 57 τριαντάφυλλα σε κενές καρέκλες – Σιωπηρή διαμαρτυρία στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης (Photo)

Τέμπη – Πατέρας θύματος: Συγγνώμη από δολοφόνους εγώ δεν δέχομαι – Δεν τα θέλω τα λεφτά τους (video)

Κόρινθος: 89χρονη χτύπησε και σκότωσε την 57χρονη κόρη της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33