search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:38
MENU CLOSE

Ρωσίδα κατάσκοπος: Ποιος είναι ο «αγνοούμενος» σύζυγος που έμενε στη Βραζιλία (Video)

17.03.2023 21:25
kataskopos

Διεθνείς προεκτάσεις παίρνει η υπόθεση της ρωσίδας κατασκόπου που έμενε στο Παγκράτι μετά την αποκάλυψη της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με τον ίδιο τρόπο λειτουργούσε και ο σύζυγός της, με το όνομα «Τζέραρντ Ντάνιελ Κάμπος Γουίτιτς», ο οποίος έμενε στη Βραζιλία με πλαστά χαρτιά.

Ο «Γουίτιτς» διέθετε διπλή υπηκοότητα, Βραζιλίας και Αυστρίας. Φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα βρισκόταν για διακοπές στη Μαλαισία.

Ωστόσο, τα ίχνη του έχουν χαθεί και εικάζεται πως και εκείνος κλήθηκε για άμεση επιστροφή στη Ρωσία, μαζί με τη «Μαρία Τσάλλα» από την Αθήνα.

Πώς η ΕΥΠ εντόπισε την Ιρίνα Σμίρεβα

Εν τω μεταξύ, συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις γύρω από την ζωή της Ρωσίδας κατασκόπου Ιρίνας Σμίρεβα στην Ελλάδα.

Η «Μαρία Τσάλλα», η οποία σύμφωνα με την ΕΥΠ βρισκόταν στην χώρα μας από το 2018, συστηνόταν ως παιδί μεταναστών από τη Μόσχα.

Νοίκιασε ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία στο Παγκράτιενώ ένα χρόνο αργότερα άνοιξε δίπλα από την πολυκατοικία ένα κατάστημα χειροτεχνίας και πλεκτικής.

Κάπου τότε όμως, φαίνεται ότι την ανακάλυψε η ΕΥΠ και διαπίστωσε πως ανήκει σε μια ειδική κατηγορία κατασκόπων, γνωστή ως «illegals».

Η δράση της Ρωσίδας κατασκόπου συνδέεται με ένα αντίστοιχο κύκλωμα που ξετυλίχθηκε στην Πολωνία. Εκεί βρήκαν κατά μήκος κεντρικών οδικών αρτηριών διάφορες κρυφές κάμερες που κατέγραφαν κινήσεις λεωφορείων, αυτοκινήτων και αυτό το συνέδεαν με τον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Κάτι αντίστοιχο, φέρεται πως έκανε εδώ και η ίδια ή να συνέλεγε γενικότερα πληροφορίες προς όφελος της Ρωσίας είτε για την Ουκρανία, είτε για τη στάση της Ελλάδος.

Πώς την εντόπισε η ΕΥΠ

Η ΕΥΠ την εντοπίστηκε όταν ανακάλυψε τον περασμένο Ιανουάριο ότι κάποιες ξένες δυνάμεις δραστηριοποιούνται γύρω από ονόματα ανθρώπων που έχουν πεθάνει.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η «Μαρία Τ.» ήρθε στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας παραποιημένο διαβατήριο που αντιστοιχούσε σε πρόσωπο που ζούσε στη Λατινική Αμερική.

Το 2018 εξέδωσε ληξιαρχική πράξη γέννησης χρησιμοποιώντας τα στοιχεία βρέφους που πέθανε στη γέννα με ημερομηνία γέννησης και θανάτου, Δεκέμβριο του 1991. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι, όταν εντόπισαν την «Μαρία Τσάλλα», που φέρεται να είναι ομογενής και γεννημένη το 1991, δηλαδή πήρε την ημερομηνία γέννησης ενός βρέφους που είχε πεθάνει.

Η «Μαρία Τσάλλα» είχε σχέση με έναν Ρώσο κατάσκοπο ο οποίος δραστηριοποιείτο στην Βραζιλία, και από την άλλη πλευρά η Ρωσίδα κατάσκοπος είχε μπει στο δημοτολόγιο της Αθήνας και εν συνεχεία πέρασε στο δημοτολόγιο του δήμου Αλιβερίου.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η κατάσκοπος φέρεται να είχε σχέση με κάποιον και εδώ στην Ελλάδα, ο οποίος φέρεται να αγνοούσε την πραγματική της ταυτότητα

Για την δράση της στην χώρα μας τίποτα δεν είχε καταλάβει ούτε η υπάλληλος που είχε στο μαγαζί της.

Η «Μαρία Τσάλλα» ήταν ιδιαίτερα δραστήρια στα social media, ασχολούνταν πολύ ενεργά με την φωτογραφία δηλώνοντας ερασιτέχνης φωτογράφος και συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς. Εκτιμάται ότι αυτό ενδεχομένως να βοηθούσε και την αποστολή που είχε εδώ, συλλέγοντας πληροφορίες.

Η εσπευσμένη αναχώρηση από την Ελλάδα

Η «Μαρία Τσάλλα», όταν έφυγε από την χώρα μας, είπε στους γνωστούς της ότι αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και ότι δεν θα επέστρεφε στην Ελλάδα. Φαίνεται μάλιστα ότι έφυγε εσπευσμένα, καθώς άφησε πίσω της πολλά προσωπικά αντικείμενα. Αυτό κατά πολλούς δείχνει ότι η κατάσκοπος ενδεχομένως είχε ενημερωθεί ότι οι ελληνικές Αρχές φτάνουν στα ίχνη της, για αυτό και έφυγε κατ’ αυτόν τον τρόπο. 

Ποιοι είναι οι κατάσκοποι «illegals»

Η ΕΥΠ λοιπόν θεωρεί ότι η «Μαρία» ανήκει σε μια ειδική κατηγορία κατασκόπων, γνωστή ως «illegals».

Πρόκειται για κατασκόπους που προμηθεύονται από τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών τους, ταυτότητες με στοιχεία ανθρώπων, ακόμη και μικρών παιδιών που έχουν πεθάνει.

Όπως αναφέρει η ΕΥΠ «οι «illegals» στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις Υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας, με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες – στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας της.

Από τη στιγμή τοποθέτησής τους στο εξωτερικό, οι «illegals» ζούνε και συμπεριφέρονται με βάση την κατασκευασμένη ιστορία που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, ώστε να προστατεύσουν την αποστολή τους».

Διαβάστε επίσης:

Μίμης Παπαϊωάννου: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του θρυλικού ποδοσφαιριστή στη Νέα Φιλαδέλφεια (Photos)

Σεισμός 4 ρίχτερ στην Ανδραβίδα

Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:38