search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:54
MENU CLOSE

Μεντβέντεφ για δίωξη Πούτιν: Θα υπάρξουν «τερατώδεις» συνέπειες για το Διεθνές Δίκαιο

20.03.2023 09:44
medvedev
Photo: government.ru

Την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Βλαντίμιρ Πούτιν σχολίασε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Θα έχει ”τερατώδεις” συνέπειες για το Διεθνές Δίκαιο», υποστήριξε σήμερα, τη Δευτέρα (20/3), ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας.

«Αποφάσισαν να δικάσουν τον πρόεδρο {…} πυρηνικής δύναμης, που δεν είναι κράτος μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τους ίδιους λόγους με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες», τόνισε ο Μεντβέντεφ μέσω της πλατφόρμας Telegram.

«Οι συνέπειες για το διεθνές δίκαιο θα είναι τερατώδεις», πρόσθεσε.

Ως γνωστόν την Παρασκευή (17/3) το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ότι είναι «υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου» που φέρεται να διαπράχθηκαν στην Ουκρανία και συγκεκριμένα ότι «βγάζει παράνομα παιδιά από την Ουκρανία».

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες για τις φρικαλεότητες κατά τη διάρκεια της εισβολής της στη γείτονά της.

Ο Ρώσος πρόεδρος, φέρεται ως ύποπτος από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για παράνομη απέλαση παιδιών και παράνομη μεταφορά ανθρώπων από το έδαφος της Ουκρανίας προς τη Ρωσική Ομοσπονδία, ενώ εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης για Ρωσίδα επίτροπο για τα δικαιώματα του παιδιού, την Μαρία Αλεξέγιεβνα Λβόβα-Μπέλοβα.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κάνει λόγο για «ατομική ποινική ευθύνη» αναφερόμενο στα «εγκλήματα» που καταλογίστηκαν στον Πούτιν και φέρεται να διαπράχθηκαν από τις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Αντιμέτωπος με δύο προτάσεις μομφής σήμερα ο Μακρόν

Credit Suisse : Χαιρετίζει την «ταχεία αντίδραση» των ελβετικών αρχών η Λαγκάρντ

Κατάρ: Ποινικές κατηγορίες απαγγέλλονται σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:51