search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:58
MENU CLOSE

Ξέπλυμα χρήματος: Την κλήση Βουρλιώτη στη Βουλή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από αποκάλυψη για υπουργό και σύμβουλο στο Μαξίμου

23.03.2023 15:59
vouli 654- new

Την κλήση του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά από αποκαλυπτικό δημοσίευμα που έκανε λόγο για έναν υπουργό κι έναν σύμβουλο του πρωθυπουργού, οι οποίοι φέρονται να απασχόλησαν την Αρχή και στη συνέχεια οι υποθέσεις τους αρχειοθετήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα έθεσε στη Διάσκεψη των Προέδρων η Όλγα Γεροβασίλη και μάλιστα φέρεται να σχολίασε προς τον πρόεδρο Κώστα Τασούλα «δεν παίζεστε… δεν σας προλαβαίνουμε με τίποτα».

Η ίδια τόνισε ότι πρέπει να κληθεί ο κ. Βουρλιώτης για να αποσαφηνίσει τους λόγους της αρχειοθέτησης και να αποκαλύψει τα ονόματα του υπουργού και του πρωθυπουργικού συμβούλου. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ieidiseis.gr, «ένας υπουργός και ένας πρωθυπουργικός σύμβουλος εμπλέκονται σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος…».

«Η μια υπόθεση που αρχειοθετήθηκε αφορά την έρευνα για πέντε εκατομμύρια που έφερε στην Ελλάδα μέσω Κύπρου και λοιπών περίεργων διαδρομών, ένας εκ των σημαντικότερων οικονομικών συμβούλων και στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για τον μόχθο του στην ξενιτιά την δεκαετία του 2000». Η Αρχή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πείστηκε από τις εξηγήσεις και «άρον – άρον έκλεισε η υπόθεση με την ευλογία του Άγιου Στυλιανού».

«Πιο συνθέτη η υπόθεση που εμπλέκεται ο υπουργός. Πρόκειται για την αγοραπωλησία ακινήτου σε νησί του Αιγαίου στον αδελφό πρώην Προέδρου μεγάλης χώρας του Ευρώπης. Η έρευνα ξεκίνησε στην χώρα του αγοραστή για το πόθεν έσχες. Η αγοραπωλησία στα χαρτιά έγινε με βάση την αντικειμενική αξία του ακινήτου, αλλά η Αρχή ξεπλύματος της ξένης χώρας αναζητούσε να καθορίσει το πόσον που δόθηκε “μαύρο” και “σακουλάτο” κάτω από το τραπέζι. Στην προσπάθειά τους οι ξένες Αρχές να βρουν την άκρη του νήματος απευθύνθηκαν και στην Ελληνική Αρχή Ξεπλύματος, αλλά με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισαν όπως- όπως την υπόθεση. Έλα όμως που την συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζουν να διερευνούν στις ΗΠΑ οι μυστικές υπηρεσίες καταδίωξης οικονομικών εγκλημάτων».

Διαβάστε επίσης:

Υποκλοπές: «Γιατί ο Μητσοτάκης σχεδίαζε την αποπομπή Μενουδάκου-Ράμμου;», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ – Η αποκάλυψη Ανδρουλάκη

Μητσοτάκης: «Προστατευμένες οι καταθέσεις των Ελλήνων – Ισχυρό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα» (video)

Σκέρτσος: Στα Τέμπη χάσαμε τη μάχη αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:58