search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:19
MENU CLOSE

Κιβωτός του Κόσμου: Αποφασίζει η Εισαγγελέας για τη δίωξη του πατέρα Αντώνιου

02.04.2023 17:39
antonios-1-new

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα κριθεί τι θα γίνει με τον πατέρα Αντώνιο και τους επτά ακόμη εργαζομένους της δομής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η Εισαγγελία της Αθήνας είναι ένα βήμα προτού ασκήσει διώξεις σε βάρος του πατέρα Αντωνίου και των επτά συνεργατών του για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης στις δομές της Κιβωτού. Όμως, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, αναμένονται εξελίξεις και για τα οικονομικά της οργάνωσης, καθώς ο εισαγγελέας, Ιωάννης Σέβης, αναμένεται να καλέσει τουλάχιστον 4 πρόσωπα σε ανωμοτί εξηγήσεις.

Οι δύο εισαγγελείς, Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη – Κυριακή Τσιχλή, ολοκλήρωσαν την έρευνα, καθώς μετά τις εξηγήσεις που παρείχαν ο πατήρ Αντώνιος και οι υπάλληλοι της δομής, κάποιοι εκ των υπόπτων πρότειναν μάρτυρες υπερασπίσεώς τους. Η λήψη των πολύωρων, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μαρτυρικών καταθέσεων καθυστέρησε την ολοκλήρωση της έρευνας, η οποία πέρασε στα χέρια άλλου εισαγγελέα.

Πρόκειται για την Αγγελική Τριανταφύλλου, η οποία μελετά το υλικό της προκαταρκτικής εξέτασης για να αποφασίσει σχετικά με την άσκηση διώξεων ή όχι. Η έρευνα διαβιβάστηκε, αφού – αν και αρχικά διεξήχθη από εισαγγελείς ανηλίκων λόγω της ηλικίας των καταγγελλόντων – όλοι οι ύποπτοι είναι ενήλικες.

Πλέον, η τελική κρίση για την άσκηση διώξεων ανήκει στην κυρία Τριανταφύλλου, η οποία, αν προχωρήσει στην άσκηση διώξεων, θα καταστήσει επίσημα κατηγορούμενο τον πατέρα Αντώνιο και θα τον οδηγήσει σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος θα τον καλέσει σε απολογία, από την οποία θα κριθεί και η προσωρινή του κράτηση.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Σε κλίμα έντονης συγκίνησης το μνημόσυνο των θυμάτων στα Ανώγεια

Κακοκαιρία «ILINA»: Σε κόκκινο συναγερμό οι κρατικές υπηρεσίες

Χανιά: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πελάτες εστιατορίου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:19