Βενιζέλος για Κανελλόπουλο: Κριτήριο αξιολόγησης όλης της διαδρομής του η ηγεσία στο μόρφωμα Κασιδιάρη (Video)
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε αιχμές σε βάρος του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου για την απόφασή του να ηγηθεί του κόμματος Κασιδιάρη.
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στη νέα τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη από την ολομέλεια του Α1 τμήματος.
Υποστήριξε ότι η ρύθμιση αυτή δεν είναι αντισυνταγματική ή αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. «Θα στερούσαμε όμως κάθε επιχείρημα αν η κρίση για το κόμμα Κασιδιάρη πήγαινε από το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος εκτίμησε ότι την επομένη των εκλογών η ρύθμιση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για να γίνει προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο ή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ακύρωση των εκλογών.
Τέλος, σε ότι αφορά την παραίτηση του κ. Τζανερρίκου ο κ. Βενιζέλος την χαρακτήρισε αναμενόμενη και ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να μετάσχει στη διαδικασία μετά την δημόσια παρέμβασή του.
«Όλο το σκηνικό, η δημόσια αντίδρασή του, ο διάλογος και η παραίτησή του ξενίζει. Είναι θεσμικά πρωτοφανής η ενέργειά του» σημείωσε.
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης για το debate με Τσίπρα: Ναι, μεν, αλλά…
Ο Άδωνις, ο Αντώναρος και οι… μουσαφίρηδες
ΝΔ για Παππά: Ο κ. Τσίπρας να δώσει εξηγήσεις και να τον αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια