search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 07:27
MENU CLOSE

Οικονόμου για Τζανερίκο: «Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της κυβέρνησης και δεν θα μπορούσε να υπάρξει» (video)

12.04.2023 14:08
oikonomou_1204_new

Σε διάψευση των όσων ισχυρίστηκε ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου σχετικά με τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, πριν την ψήφιση της νέας τροπολογίας για το «μπλόκο» στο «κόμμα Κασιδιάρη», προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας δήλωση του Χρήστου Τζανερίκου που είδε το φως της δημοσιότητας, δήλωσε ότι «δεν έχει υπάρξει καμία τέτοιου είδους παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης. Όμως, το σοβαρό που έχουμε είναι να καταλάβουμε ότι η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που της δίνει το Σύνταγμα για να υψώσουμε δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι στη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων, με οποιοδήποτε μανδύα, στις εκλογικές διαδικασίες, είναι μια επιλογή βαθιά αξιακή και πολιτική, την οποία δεν παζαρεύουμε με κανέναν και σε κανένα επίπεδο».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «όλοι κρίνονται απέναντι στο κορυφαίο θεσμικά και πολιτικά αυτό ζήτημα και για τα λόγια τους και για τη στάση τους», προσθέτοντας ότι «δεν μπορώ να κρίνω εγώ τη σοβαρότητα ενός ανθρώπου. Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της κυβέρνησης και δεν θα μπορούσε να υπάρξει, γιατί εμείς δεν παζαρεύουμε την άποψή μας, εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Όλοι κρίνονται για τη στάση τους απέναντι στα θεσμικά και πολιτικά ζητήματα αυτά και από τα λόγια τους και από τις πράξεις τους».

Σχετικά με τη συνάντηση με «κορυφαίο κυβερνητικό παράγοντα» για την οποία μιλά στη δήλωσή του ο παραιτηθείς Αρεοπαγίτης, ο Γ. Οικονόμου δήλωσε άγνοια σχετικά με το τι εννοεί, λέγοντας ότι «απάντησα καθαρά: δεν ύπήρξε καμία παρέμβαση της κυβέρνησης σε οποιοδήποτε επίπεδο. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όσοι εστιάζουν, όχι στη μεγάλη εικόνα, αλλά σε άλλα πράγματα, είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν παζαρεύει την αξιακή της αρχή να προστατεύσουμε τη δημοκρατία από το οποιοδήποτε τέχνασμα θέλουν να εφεύρουν εγκληματικές οργανώσεις για να συμμετάσχουν στις εθνικές εκλογές. Δεν υπάρχει κάποιο παζάρι, δεν υπάρχει συζήτηση σε αυτό, τελεία και παύλα».

Βέβαια, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «σε ό,τι αφορά τα δικονομικά ζητήματα λειτουργίας  του δικαστηρίου στη νομοθέτηση που σκεφτόταν να φέρει, είχε διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, αυτό είναι απολύτως θεμιτό και θεσμικά επιβεβλημένο, από την ώρα που φέρνεις μια διάταξη που αφορά και σε δικονομικά ζητήματα», διερωτώμενος «τι σχέση έχει αυτό με όλα τα απίθανα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τώρα; Καμία».

Στο ίδιο «μοτίβο», αλλά θέτοντας στο στόχαστρό του τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην ψήφιση της νέας τροπολογίας για το «κόμμα Κασιδιάρη», τόνισε ότι «θλιβερή εξαίρεση αποτέλεσε και πάλι η άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξει σε ένα δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι σε εγκληματικές οργανώσεις. Παρόλο μάλιστα που εξηγήθηκε η αναγκαιότητα της απόφασης, ο ΣΥΡΙΖΑ οχυρώθηκε πίσω από το πρόσχημα ότι η κυβέρνηση άργησε και αφετέρου υποστήριξε ότι η αρμοδιότητα πρέπει να ανατεθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου».

Δήλωσε, δε, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά αποτέλεσε την εξαίρεση στην προσπάθεια δημιουργίας δημοκρατικού αναχώματος. Δήλωσε εμφατικά “απών” από ένα ζήτημα κρίσιμο για τη δημοκρατία, για την πολιτική αλλά και για την πατρίδα», προσθέτοντας ότι «η στάση του είναι πολιτικά ύποπτη δεν είναι απλώς μεμπτή, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με το περιεχόμενο της επιχειρηματολογίας που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε χθες, ο οποίος αναπαρήγαγε θέσεις της λεγόμενης αντισυστημικής ακροδεξιάς και με μυθολογίες αλλά και ανακρίβειες έριξε νερό στο μύλο όλων εκείνων που θέλουν τη δημοκρατία ανοχύρωτη και αδύνατη απέναντι σε όσους την επιβουλεύονται».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου δήλωσε στο ieidiseis πως «μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές!».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας από Καλλιθέα: Τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό (photos)

Μητσοτάκης στο Mega: «Οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα αλλά και πρωθυπουργό»

Τσαπανίδου: Ο Μητσοτάκης φοβάται το debate όπως ο διάολος το λιβάνι (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 07:26