search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:48
MENU CLOSE

Βουλή: Πέρασε η τροπολογία για μπλόκο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές – Με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

11.04.2023 23:04
vouli kontra 987- new

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε η τροπολογία που επιχειρεί να βάλει μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη και σε εγκληματικές συμμορίες που επιχειρούν να μπουν στην Βουλή.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη διαφωνία του με την κυβερνητική ρύθμιση και αποχώρησε από την ψηφοφορία.

Η κυβέρνηση κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση πως με την αρνητική της στάση κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή και υιοθετεί τα επιχειρήματα της υπεράσπισης των φασιστών, με την Κουμουνδούρου να απαντά πως δεν θα συμμετάσχει στους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης και δεν θα ψηφίσει την τροπολογία καθώς καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι κινήθηκε αφότου είδε τα ποσοστά του κόμματος του Κασιδιάρη να ανεβαίνουν.

Αρνητικά ψήφισαν ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση

Σύμφωνα με την κυβέρνηση η διάταξη διασφαλίζει συνθήκες θεσμικής ασφάλειας ώστε η τελική απόφαση που θα λάβει εντός της πρώτης εβδομάδας του Μαΐου η Ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου για το αν το κόμμα Κασιδιάρη μπορεί να μετέχει ή όχι σε εθνικές εκλογές να μην αμφισβητηθεί από κανένα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ολοκληρώνοντας την διαδικασία της συζήτησης, εστίασε στην επίμαχη τροπολογία για τον έλεγχο από τον Άρειο Πάγο της νομιμότητας των συνδυασμών και των κομμάτων προκειμένου να μην συμμετέχουν στις εκλογές καταδικασμένοι έστω και πρωτόδικα για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, λέγοντας ότι είναι φυσιολογικό να υπήρχαν εκτενείς αναφορές από όλους τους βουλευτές, επισημαίνοντας πως το κάθε κόμμα ανάλογα με τον τρόπο που τελικά τάχθηκε αναλαμβάνει και την ευθύνη του.

Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου, κ. Βορίδης επισήμανε πως αυτό έχει μόνο θετικές διατάξεις. Ο υπουργός κλείνοντας την τοποθέτησή του προχώρησε σε έναν εκτενή απολογισμό ανά πεδίο του έργου της Κυβέρνησης της ΝΔ και το αντιδιέστειλε με όσα ανέφερε ο πρόεδρος και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: «Αποφυλάκιση χωρίς περιορισμούς» θα ζητήσουν οι δικηγόροι της

Ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Κάναμε πράξη τη δέσμευση για «προσωπικό βοηθό» στα άτομα με αναπηρία

Τσαπανίδου: Μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναφέρει στον τόπο δικαιοσύνη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:46