search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:48
MENU CLOSE

Σκηνικό έντασης στη Βαλτική: Μαχητικά του NATO αναχαίτισαν ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη

26.04.2023 10:56
eurofighter_new

Στην αναχαίτιση τριών στρατιωτικών αεροσκαφών της Ρωσίας, τα οποία αυτά πετούσαν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, προχώρησαν μαχητικά του ΝΑΤΟ.

Την αναχαίτιση των ρωσικών αεροσκαφών ανακοίνωσε την Τετάρτη (26/4) η γερμανική Πολεμική Αεροπορία.

Τα τρία αεροσκάφη, δύο μαχητικά Σουχόι Su-27 και ένα αεροσκάφος αναγνώρισης Ιλιούσιν, της σειράς Il-20, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχαν κλειστούς τους πομπούς τους που ενημερώνουν για τη θέση τους. Αναχαιτίστηκαν από καταδιωκτικά Eurofighter της Γερμανίας και της Βρετανίας.

Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία δεν διαθέτουν δικούς στους στόλους καταδιωκτικών, αλλά το NATO εγγυάται την ασφάλεια του εναέριου χώρου των τριών άλλοτε σοβιετικών δημοκρατιών, οι οποίες συνορεύουν με τη Ρωσία, αφότου έγιναν μέλη του το 2004.

Στις αρχές του Απριλίου, έπειτα από οκτώ μήνες, ο γερμανικός στρατός παρέδωσε την εναλλασσόμενη διοίκηση της αποστολής αυτής στον βρετανικό. Πάντως η Λουφτβάφε –η γερμανική Πολεμική Αεροπορία– θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη στη RAF τον υπόλοιπο Απρίλιο.

Διαβάστε επίσης:

Ιαπωνία: Συνετρίβη το πρώτο διαστημικό της σκάφος λίγο πριν την προσελήνωση

Σουδάν – συγκλονιστική περιγραφή Έλληνα: ««Είδα να σκοτώνουν ανθρώπους εν ψυχρώ» (Videos)

Toυρκία: Ξαφνική αδιαθεσία του Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:48