search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:36
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από Καβάλα: «Η αντιπολίτευση βρίσκεται σε “βέρτιγκο” παλινωδιών»

27.04.2023 12:59
mitsotakis_kavala_2704_new

Με νέα επίθεση στην αντιπολίτευση για την «κυβέρνηση ηττημένων», αλλά και για τα σχέδια του ΜέΡΑ25 για τράπεζες και «κόκκινα» δάνεια ξεκίνησε ο πρωθυπουργός την περιοδεία του στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας και Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε συγκεντρωμένους στην Ελευθερούπολη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η “Δήμητρα”, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο, θα ήταν γελοίο. Γιατί επανήλθε αυτή η συζήτηση στο προσκήνιο; Επειδή αυτοί οι οποίοι οραματίζονται την κυβέρνηση των ηττημένων ξέρουν πολύ καλά ότι χρειάζονται τον κ. Βαρουφάκη, γιατί αλλιώς δεν μπορούν να βγουν οι αριθμοί. Είναι ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος φροντίζει να μας θυμίζει τι ακριβώς έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015. Μην το ξεχάσετε ποτέ αυτό το οποίο έγινε. Στους συνταξιούχους δεν χρειάζεται να το πω. Διότι, θυμάστε, όταν περιμένατε στις ουρές για να πάρετε τα 60 ευρώ, και πως η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού».

Παράλληλα, τόνισε ότι «ακούω την αντιπολίτευση να βρίσκεται σ’ ένα “βέρτιγκο” παλινωδιών. Στην αρχή άφηναν υπονοούμενα για κυβερνήσεις ηττημένων. Τώρα μιλάνε για κυβερνήσεις, λέει, ανοχής. Αν μας λείπουν, λέει, 10-15 βουλευτές, είπε ο κ. Τσίπρας, ε, δεν πειράζει θα βάλει πλάτη το ΜέΡΑ 25 και ποιος; Και το ΚΚΕ!», υπογραμμίζοντας ότι «το δίλημμα των εκλογών δεν είναι μόνο μπροστά ή πίσω, είναι και σταθερότητα ή μπάχαλο», και καλώντας τους πολίτες να «μην τους αφήσουμε να ξανακάνουν τα ίδια. Ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε αυτό το μακρινό σενάριο είναι με το να είναι ισχυρή η Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 21ης Μαΐου».

Ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει άλλη πρόταση σήμερα διακυβέρνησης. Εκτός από αυτή της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα υπόλοιπα εγώ τα ακούω “βερεσέ”. Είναι συζητήσεις οι οποίες γίνονται μέσα σε κλειστά δωμάτια. Στο μόνο που θα οδηγούσαν θα ήταν σε μια παρατεταμένη αστάθεια και σε μία ακυβερνησία την οποία η χώρα σήμερα δεν χρειάζεται», επισημαίνοντας ότι στη «Βουλγαρία, έχουν κάνει πέντε εκλογές. Με απλή αναλογική, προσέξτε. Πέντε εκλογές με απλή αναλογική, Κυβέρνηση δεν έχουν ακόμα. Πάνε αισίως για έκτη κάλπη, πάλι με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Και αναρωτιέμαι: Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που χρειάζεται σταθερό χέρι στο τιμόνι της χώρας, αυτό χρειαζόμαστε σήμερα; Ή χρειαζόμαστε τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη που εμπνέει μία κυβέρνηση και μία παράταξη η οποία, εν πάση περιπτώσει, διαχειρίστηκε πολλές κρίσεις με απόλυτη επάρκεια».

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε δηκτικά ότι «επειδή πολλά ακούω από κάποιους, οι οποίοι τελευταία μέσα στον πανικό τους θέλουν να αμφισβητήσουν τις δημοσκοπήσεις, εγώ τους απαντώ: όπου κι αν πάω στην πατρίδα, δε χρειάζεται να κάνω καμία δημοσκόπηση. Βλέπετε τον κόσμο ο οποίος είναι σήμερα εδώ, παντού ο κόσμος βγαίνει και προσέρχεται στις συγκεντρώσεις μας. Μας στηρίζει. Εσείς είστε η καλύτερη δημοσκόπηση και η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δυναμική μεγάλης νίκης σε αυτή την εκλογή».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα 50 κόμματα και συνασπισμοί που δήλωσαν συμμετοχή

Πιπιλή: Ο λαός θα στηρίξει τον Μητσοτάκη γιατί ό,τι είπε το έκανε (video)

Τσίπρας: Ο Βαρουφάκης έχει αποφασίσει να είναι «παρτενέρ» του Μητσοτάκη (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38