search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:23
MENU CLOSE

Euroleague: «Μετανιώνω για τη συμπεριφορά μου» λέει τώρα ο Γιαμπουσέλε μετά τη δολοφονική λαβή στο Ρεάλ – Παρτίζαν

28.04.2023 17:50
euroleague-ksilo-real-partizan-1-new

Η χθεσινή νίκη της Παρτιζάν επί της Ρεάλ στο Wizink Center, αμαυρώθηκε από τη γενική σύρραξη που ξέσπασε στο 1:40 πριν από το φινάλε, μετά από «ύπουλο» φάουλ και χτύπημα του Σέρχιο Γιουλ στον Κέβιν Πάντερ και την αντίδραση του Αμερικανού. 

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 95-80 υπέρ των Σέρβων, χωρίς όμως να συμπληρώνεται το 40λεπτο, καθώς οι διαιτητές αποφάσισαν να τον τερματίσουν λόγω αποβολής σχεδόν όλων των παικτών (δεν αποβλήθηκε μόνο ο Ρούντι Φερνάντεθ), απόφαση που δεν έχει παρθεί ξανά στην Ιστορία της διοργάνωσης. 

Ο Γκερσόν Γιαμπουσελέ απολογήθηκε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Instagram, για την δολοφονική λαβή του στον Ντάντε Έξουμ κατά τη διάρκεια της σύρραξης. Ο Γάλλος ζήτησε συγγνώμη από τον Αυστραλό γκαρντ και την οικογένειά του, τονίζοντας ότι μετανιώνει για τη συμπεριφορά του στο χθεσινό (27/4) ματς.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιαμπουσελέ έγραψε: «Μετανιώνω για την συμπεριφορά μου στον χθεσινό αγώνα. Το μπάσκετ έχει σχέση με την ευγενή άμιλλα και τη φιλία. Απολογούμαι στην Παρτιζάν, έναν σύλλογο που πάντα είχαμε σπουδαία σχέση, τον Ντάντε Έξουμ και την οικογένειά του, τους συμπαίκτες μου, τον σύλλογο και όλους τους φιλάθλους».

Σημειώνεται πως κάποιοι έβαλαν ημερομηνία θανάτου του στην σελίδα του στην Wikipedia. 

Με ανακοίνωσή της η Euroleague καταδικάζει τα όσα συνέβησαν στη Μαδρίτη και τονίζει ότι ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικός Δικαστής της θα εκδώσει απόφαση για τα επεισόδια εντός των επόμενων 24 ωρών.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Euroleague αναφέρει τα εξής:

«Ο δεύτερος αγώνας των playoffs ανάμεσα στη Ρεάλ και την Παρτίζαν διακόπηκε ένα λεπτό και 40 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, όταν προέκυψε σύρραξη στο παρκέ και οι πάγκοι άδειασαν. Όταν εφαρμόστηκαν οι αποβολές για όσους συμμετείχαν στο επεισόδιο, οι δύο ομάδες δεν είχαν τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό των δύο αθλητών για να τελειώσει ο αγώνας, γι’ αυτό και το ματς θεωρείται λήξαν με το σκορ στο 80-95 υπέρ της Παρτίζαν η οποία ως εκ τούτου προηγείται πλέον με 2-0 στη σειρά.

Η EuroLeague Basketball παρέπεμψε τα αναφερόμενα γεγονότα στον Ανεξάρτητο Πειθαρχικό Δικαστή της, ο οποίος θα εκδώσει απόφαση για τα επεισόδια που συνέβησαν εντός του γηπέδου σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία, εντός των επόμενων 24 ωρών. Η Euroleague Basketball καταδικάζει έντονα τα γεγονότα που συνέβησαν στο τέλος του αγώνα. Τέτοιες εκδηλώσεις δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες σεβασμού που προωθεί το πρωτάθλημα, οι σύλλογοί του και το άθλημα του μπάσκετ».

«Ας συνεχίσουμε μένοντας στο μπάσκετ»

Ο Σέρχιο Γιουλ ανέλαβε την ευθύνη για το φάουλ που έκανε στον Κέβιν Πάντερ και το οποίο αποτέλεσε τη… σπίθα που προκάλεσε τη σύρραξη των παικτών της Ρεάλ και της Παρτιζάν στο Game 2 της σειράς για τα πλέι οφ της Euroleague, που διεξήχθη χθες βράδυ στο “Wizink Center” της Μαδρίτης. Ο αρχηγός της «βασίλισσας» ζήτησε συγγνώμη μέσω twitter και ο Αμερικανός της σερβικής ομάδας έδειξε διάθεση να χαμηλώσει τους… τόνους, εκφράζοντας την προτροπή «ας συνεχίσουμε μένοντας στο μπάσκετ».

Συγκεκριμένα, ο πρώην παίκτης του Λαυρίου, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, απάντησε στον Γιουλ γράφοντας στο twitter: «Τα συναισθήματα είναι έντονα, το καταλαβαίνω απόλυτα. Ας συνεχίσουμε μένοντας στο μπάσκετ, όπως κάναμε στη σειρά και τις άλλες φορές που αντιμετωπίσαμε ο ένας τον άλλο».

Διαβάστε επίσης:

Euroleague: Άγριο ξύλο και οριστική διακοπή στον αγώνα Ρεάλ-Παρτιζάν

«Πετσόκοψε» Ρονάλντο ο πρόεδρος της Αλ Νασρ: «Με εξαπάτησαν 2 φορές, μία με 3 κεμπάπ και μία με τον Κριστιάνο»

Super League: Έστησε πάρτι με «τεσσάρα» στον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ και πάει…τελικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:23