search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 13:26
MENU CLOSE

Σουδάν: Τουρκικό μεταγωγικό δέχτηκε πυρά έξω από το Χαρτούμ

28.04.2023 13:37
sudan-ekkenwsi

Τουρκικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 δέχτηκε πυρά καθώς πλησίαζε για να προσγειωθεί σε αεροπορική βάση έξω από την πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.
Δεν τραυματίστηκε κανένας και το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στη βάση Ουάντι Σέιντνα, όπου ελέγχθηκε.
Ο σουδανικός στρατός επέρριψε ευθύνες στους παραστρατιωτικούς για τα πυρά εναντίον του τουρκικού αεροσκάφους, αλλά η οργάνωση RSF αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή, διαβεβαιώνοντας ότι εξακολουθεί να τηρεί τους όρους της εκεχειρίας για ανθρωπιστικούς λόγους.
Οι αντίπαλες παρατάξεις συμφώνησαν να παρατείνουν την εκεχειρία για άλλες τρεις μέρες, αλλά σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ αεροσκάφη των κυβερνητικών δυνάμεων εξακολουθούν να πλήττουν θέσεις του RSF στο Χαρτούμ.
Η προηγούμενη εκεχειρία επέτρεψε σε χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως ξένους, να διαφύγουν από τις εμπόλεμες περιοχές, καθώς δεκάδες χώρες οργάνωσαν επιχειρήσεις απομάκρυνσης των υπηκόων τους.
Το τουρκικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την διάσωση Τούρκων υπηκόων από το Ουάντι Σέιντνα και το λιμάνι του Πορτ Σουδάν, στην Ερυθρά Θάλασσα.
Αφότου ξέσπασαν οι μάχες, πριν από δύο εβδομάδες, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Σουδάν και δεκάδες χιλιάδες έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι μάχες είναι σφοδρές γύρω από την πρωτεύουσα, όπου οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εφοδιασμού με τρόφιμα, νερό και καύσιμα.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Ακύρωσε και νέα εμφάνιση λόγω ασθένειας

Ιράν: Οι «Φρουροί της Επανάστασης» κατέλαβαν τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν – Τι ισχυρίζεται η Τεχεράνη (videos)

Ινδονησία: Τουλάχιστον 11 νεκροί από ανατροπή φέρι μποτ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 13:20