search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 23:38
MENU CLOSE

Προς χρεωκοπία η Vice

02.05.2023 11:26
vice

Η εταιρία Vice Media Group, μητρική των δημοφιλών ιστότοπων Vice και Motherboard, είναι έτοιμη να υποβάλει αίτηση για χρεωκοπία, όπως γράφουν οι New York Times, που επικαλούνται πηγές που γνωρίζουν τις εξελίξεις.

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε λίγες μέρες αφότου η Vice ανακοίνωσε ότι σταματά το πρόγραμμα Vice News Tonight, εν μέσω κύματος απολύσεων και την απόφασης για διακοπή λειτουργίας του BuzzFeed News.

Η Vice αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πωληθεί για να αποφευχθεί η χρεωκοπία, αλλά και στην περίπτωση της χρεωκοπίας – κάτι που μπορεί να γίνει τις προσεχείς εβδομάδες – η εταιρία είναι πιθανό να περάσει στον έλεγχο της Fortress Investment Group, που διακατέχει το χρέος της Vice. Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, η Vice έχει πλάνο που θα τηςεπιτρέψει να συνεχίσει να λειτουργεί και σε περίπτωση χρεωκοπίας.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δεν σχολίασε τις πληροφορίες για επικείμενη χρεωκοπία, αλλά δήλωσε ότι η εταιρία «βρίσκεται σε διαδικασία εκτίμησης εναλλακτικών στρατηγικών και σχεδιασμού» και πρόσθεσε ότι «το διοικητικό συμβούλιο και οι μέτοχοι επικεντρώνονται στην αναζήτηση της καλύτερης λύσης».

Η πιθανή χρεωκοπία της Vice συζητείται σε μία περίοδο που αρκετές άλλες εταιρίες ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης και τεχνολογίας υποχρεώνονται να περικόψουν τη δραστηριότητά τους λόγω οικονομικών προβλημάτων και της κακής κατάστασης στηδιαφημιστική αγορά.

Την περασμένη εβδομάδα η Vice Media ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η παραγωγή του δημοφιλούς προγράμματος Vice News Tonight στο πλαίσιο συνολικής ανασυγκρότησης, κάτι που θα επιφέρει απολύσεις προσωπικού σε όλα τα τμήματα της εταιρίας. Επίσης αυτόν τον μήνα η BuzzFeed ανακοίνωσε ότι κλείνει το νέο ειδησεογραφικό τμήμα που έγινε γνωστό για την προκλητική και διερευνητική προσέγγιση των ειδήσεων.

Η Vice ήταν μεταξύ των ταχύτατα αναπτυσσόμενων ηλεκτρονικών ΜΜΕ, που κάποτε είχαν πολύ υψηλές αποτιμήσεις αξίας, προσβλέποντας στην προσέλκυση των νέων. Το 2017 η αξία της εταιρίας εκτιμάτο στα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ένας από τους συνιδρυτές της εταιρίας, ο Γκέιβιν ΜακΆινς, είναι σήμερα περισσότερο γνωστός ως ιδρυτής της οργάνωσης Proud Boys, που είναι μία ακροδεξιά ομάδα που ελέγχεται για την στάση της στη διάρκεια των πρωτοφανών επεισοδίων που έγιναν στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε το αποτέλεσμα των εκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Οκλαχόμα: Φρίκη με 7 πτώματα σε σπίτι – Ανάμεσά τους δύο έφηβες που είχαν εξαφανιστεί (videos)

Ισραήλ: Νεκρός ο Παλαιστίνιος Χαντέρ Αντνάν μετά από 87 μέρες απεργίας πείνας στη φυλακή

Γαλλία: Σοβαρά επεισόδια με μολότοφ – Στις 291 οι συλλήψεις και εκατοντάδες τραυματισμοί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 23:37