Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή από το διάσημο ζαχαροπλαστείο της Νέας Υόρκης, Magnolia Bakery, το οποίο γνωρίσαμε από την σειρά Sex and the City και από την ταινία “Ο διάβολος φοράει Prada”. Τότε στις αναφορές πρωταγωνιστούσαν τα εκπληκτικά cupcakes του μαγαζιού, για τα οποία δημιουργούνταν ουρές με ατελείωτες ώρες αναμονής.
Ο νέος πρωταγωνιστής του Magnolia bakery, ύστερα μάλιστα από το βιβλίο με αυθεντικές συνταγές που κυκλοφόρησε το ζαχαροπλαστείο, ανακηρύχθηκε η κρεμώδης πουτίγκα μπανάνας.
Πρόκειται για μια απλή συνταγή, με καταπληκτική γεύση και ένα ιδανικό επιδόρπιο για να εντυπωσιάσετε σε ένα τραπέζι.
1 κονσέρβα (397 γραμμάρια) ζαχαρούχο γάλα, κρύο
1 φλιτζάνι γάλα (παγωμένο)
½ φλιτζάνι νερό (παγωμένο)
96 γραμμάρια (2/3 φλιτζανιού) στιγμιαία πουτίγκα βανίλιας
300-350 γραμμάρια μπισκότα βανίλιας γκράχαμ κράκερς ή βανίλια wafers (κρατήστε στην άκρη 5-6 για διακόσμηση) *
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, πλήρης, παγωμένη
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
5 ώριμες (αλλά όχι μαύρες) μπανάνες, κομμένες σε φέτες
1. Βάλτε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο, το κρύο νερό και το κρύο γάλα και ανακατέψτε.
2. Ρίξτε τη σκόνη πουτίγκας και χτυπήστε καλά το μίγμα με μίξερ. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
3. Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να σφίξει και να έχει την υφή γιαουρτιού.
4. “Διπλώστε” (ανακατέψτε με πλαστική σπάτουλα) την χτυπημένη σαντιγί μέσα στο μίγμα της πουτίγκας, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
5. Έπειτα, στρώστε τον πάτο ενός γυάλινου μπολ (για τράϊφλ) με το 1/3 από την ποσότητα των μπισκότων.
6. Συνεχίστε με ½ φλιτζάνι από τις μπανάνες σε φέτες και καλύψτε με το 1/3 από το μίγμα της κρέμας. Επαναλάβετε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να έχετε 3 στρώσεις.
7. Θρυμματίστε 5-6 μπισκότα από αυτά που έχετε κρατήσει στην άκρη και διακοσμήστε με αυτά την επιφάνεια της πουτίγκας.
8. Καλύψτε το γλυκό με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (όχι όμως παραπάνω από 8), προτού το σερβίρετε!
Συμβουλή
-Μπορείτε να μοιράσετε το μίγμα σε ψηλά κολονάτα ποτήρια ή σε διάφανα μπολάκια και να σερβίρετε έτσι το γλυκό σε ατομικές μερίδες.
* Στην αυθεντική συνταγή χρησιμοποιούνται τα στρογγυλά μπισκοτάκια που σερβίρουν τα παγωτατζίδικα και τα ζαχαροπλαστεία μαζί με το παγωτό.
Διαβάστε επίσης:
Κοτόπουλο με μέλι, των ασιατικών εστιατορίων
Βουτήματα με σταφίδες, σαν των αρτοποιείων
Σπανακοκεφτέδες με κεφαλοτύρι και φέτα
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.