search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:06
MENU CLOSE

Φυλακές Ηρακλείου: Και δεύτερος ανήλικος φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού «των 5» (video)

08.05.2023 12:05
kriti

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida, o 17χρονος που έπεσε θύμα βιασμού μιας ομάδας 5 ανηλίκων στις φυλακές Κασσαβέτειας, αποκάλυψε πως ακόμα ένας ανήλικος βιάστηκε από τη συγκεκριμένη ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο 17χρονος εκμυστηρεύτηκε στην οικογένεια και τον δικηγόρο του Γιώργο Κοκοσάλη, πως υπάρχει και δεύτερο θύμα βιασμού από την ομάδα των 5 στο οποίο έγινε επίθεση στο μπάνιο της φυλακής υπό τον φόβο απειλών και εκδικητικών συμπεριφορών από τους δράστες.

Ο δικηγόρος του ανήλικου πετάει τα βέλη του και στη διοίκηση των φυλακών και τονίζει πως οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο την ομάδα των 5.

Όπως δήλωσε στο iefimerida ο δικηγόρος κ. Κοκοσάλης: «Ο πελάτης μου έχει αποφασίσει με τη στήριξη της οικογένειάς του να δώσει στις Αρχές το όνομα του παιδιού, που όπως και ο ίδιος, έπεσε θύμα βιασμού στο Σωφρονιστικό Κατάστημα που όπως όλα δείχνουν είχε μετατραπεί σε κόλαση. Η απόφαση αυτή δεν είναι εύκολη για κανέναν. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα. Μια αυτεπάγγελτη διαδικασία».

«Δεν είναι μόνο οι πέντε δράστες που προχώρησαν σ’ αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις εις βάρος του πελάτη μου. Ευθύνες βαραίνουν και άλλους. Υπάρχουν ποινικές παραλείψεις των οφειλόμενων νόμιμων ενεργειών από πλευράς των υπευθύνων, διοίκησης και σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίες θα αναζητηθούν και ποινικά και αστικά».

Μετά τη σοκαριστική καταγγελία, η Εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου παρήγγειλε κατεπήγουσα προκαταρκτική εξέταση ενώ για την υπόθεση και ο γενικός γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες των αρμοδίων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κ. Παπαθανασίου «αποτελεί προτεραιότητα των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας η εις βάθος διερεύνηση καταγγελιών που προσβάλλουν το Κράτος Δικαίου και η απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων κατά παντός υπευθύνου, ώστε να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες».

Όπως είχε καταγγείλει ο ανήλικος για τις φρικτές ώρες που πέρασε: «Με βίαζαν πέντε άτομα σχεδόν κάθε βράδυ για περίπου 15 ημέρες μέχρι που αποφυλακίστηκα. Ο ένας τελείωνε, ο άλλος ξεκινούσε».

Η μητέρα του 17χρονου ζητά την παραδειγματική τιμωρία των ατόμων που κακοποίησαν τον γιο της, ενώ εξαπολύει «πυρά» και σε εκείνους που δεν τον προστάτευσαν ως όφειλαν, ηθικά και θεσμικά. Και ο ανήλικος όμως ζητά να τιμωρηθούν για όσα έκαναν σε εκείνον αλλά και σε άλλα παιδιά.

Δείτε το video που είχε δημοσιευτεί στο cretalive.gr:

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: «Έπαθε ανακοπή δύο φορές» η 15χρονη (Video)

Πάτρα: Συνελήφθη για άγριο ξυλοδαρμό της συντρόφου του – Της έσπασε το χέρι

Κύμη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον επιβάτη πλοίου που έπεσε στη θάλασσα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:06