search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:57
MENU CLOSE

Πυρά Ερντογάν κατά Κιλιτσντάρογλου: Δεν μπορείς να κερδίσεις εκλογές με τρομοκράτες (Video)

16.05.2023 22:06
erdogan-12-new

Μύδρους κατά του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για την προεκλογική συνεργασία του με το φιλοκουρδικό κόμμα HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών) εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στο CNN Turk και το Kanal D.

«Η αντιπολίτευση πρέπει να έχει καταλάβει ότι δεν μπορεί να κερδίσει εκλογές με παρακλάδια τρομοκρατικών οργανώσεων… Ο κόσμος δεν ψηφίζει τρομοκρατική οργάνωση. Αναμένουμε από τον κ. Κιλιτσντάρογλου να κάνει χάρη στον εαυτό του και στο έθνος του και να ασκήσει καθαρή πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπήρχε συμμετοχή έως και 90 τοις εκατό. Φτάσαμε στο 49 και μισό τοις εκατό των ψήφων. Το έθνος μας έδωσε την Εθνοσυνέλευση στη Λαϊκή Συμμαχία με 322 βουλευτές» ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεσμεύθηκε να «διατηρήσει επαφή με όλους τους ηγέτες του κόσμου» σύμφωνα με τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Στη συνέχεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα διατελέσει προσωρινός πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ως γηραιότερος βουλευτής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πέτυχε τα υψηλότερα ποσοστά του στις επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.

Στο Ντιγιάρμπακιρ, έλαβε ποσοστό 72%, αφού το HDP τάχθηκε υπέρ του ηγέτη της αντιπολίτευσης. Το HDP κατηγορείται από την κυβέρνηση για διασυνδέσεις με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Διαβάστε επίσης:

Σινάν Ογάν: Δηλώνει «ανοιχτός στον διάλογο» με τους δύο υποψηφίους προέδρους

Ισπανία: Δύο νεκροί από έκρηξη – Έγκλημα έμφυλης βίας «βλέπουν» οι Αρχές

Τουρκία: Καταδικάστηκε για κατασκοπεία Σύριος με ελληνική υπηκοότητα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:57