search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 18:56
MENU CLOSE

Παπαδημητρίου για Σαββόπουλο: «Δεν τον αλλάζω τον Νιόνιο από τη ζωή μου, ο,τι και να πει» (video)

17.05.2023 10:56
papadimitriou-savvopoulos

Συζήτηση για τον Διονύση Σαββόπουλο με αφορμή τη χθεσινή του δήλωση στήριξης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν, είχαν το πρωί της Τετάρτης στο πάνελ της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

«Θα χρησιμοποιήσω έναν στίχο από τον αγαπημένο μας Νιόνιο. Τον κύριο Διονύση Σαββόπουλο. Μεγάλωσα με τον Νιόνιο και θα μου επιτρέψετε να πω “όχι στων μανιφέστων τις κλεισούρες, αλλά σε κείνο εκεί το μπαρ που ξενυχτάει“. Αυτό θέλω. Ο καθένας εκφράζει την απόψή του. Όπως έχει πει και ο Παύλος Σιδηρόπουλος, το έργο ενος καλλιτέχνη κάποια στιγμή ξεφεύγει και γίνεται κτήμα όλων» είπε αρχικά ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου.

«Έτσι δεν είναι; Τα τραγούδια, οι στίχοι, οι μελωδίες και τα συναισθήματα που μας έχει δώσει ο Νιονιος δεν τα διαγράφω από τη ζωή μου. Δεν τα διαγράφω. Γιατί εκφράζει τη ζωή μου. Πρωτοερωτεύτηκα με τη Συννεφούλα. Δεν τον αλλάζω τον Νιόνιο από τη ζωή μου ο,τι και να πει. Και έχει δικαίωμα ο κάθε άνθρωπος να αλλάζει και απόψεις, να διαμορφώνει απόψεις…» σχολίασε συγκινημένος ο δημοσιογράφος.

«Με συγχωρείτε, ήταν ταγμένος σε κάποιο στρατόπεδο ο Διονύσης Σαββόπουλος;» παρενέβη ο Άκης Παυλόπουλος. «Ήταν ποτέ περιφερόμενος δημοσιολόγος; Πολιτικός σχολιαστής; Ήταν τέτοιος ο Διονύσης;» πρόσθεσε.

«Δεν θέλω να πω», απάντησε ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου.

«Εξέφραζε ρε παιδί μου την Αριστερά. Εξέφραζε μια εποχή ταραγμένη, με άλλα αιτήματα. Εξέφρασε μια όλοκληρη γενιά» απάντησε στον συμπαρουσιαστή του ο Δημήτρης Οικονόμου.

«Και τώρα λέει ο Διονύσης ότι “παιδιά κατά τη γνώμη μου οι εποχές είναι δύσκολες εγώ θέλω ένα σταθερό χέρι και θεωρώ ότι αυτό το χέρι είναι του Μητσοτάκη. Και ο τρόπος που διατύπωσε τη διαφωνία του με τους υπόλοιπους ήταν πολύ προσεκτικός. Είπε ότι αισθάνεται ότι έχουν μια “φοιτητική αφέλεια”» συνέχισε ο Άκης Παυλόπουλος.

«Θυμάμαι τον Μάνο Χατζιδάκι ο οποίος είχε έρθει αντιμέτωπος με έναν απίστευτο λαϊκισμό της εποχής, ένας άνθρωπος εκ δεξιών προερχόμενος, ο οποίος ήταν όμως τόσο προοδευτικός που άλλαξε την ιστορία της ελληνικής ραδιοφωνίας και της ελλήνικής μουσικής. Και θυμάμαι τις επιθέσεις που δεχόταν τη δεκαετία του 80 από κάποιους λαϊκιστές που τον κρεμούσαν στα μανταλάκια. Θέλω να μείνω στον αγαπημένο μου Νιόνιο, θέλω να θυμάμαι τους στίχους του και τα νιάτα μου μαζί» είπε κλείνοντας τη συζήτηση ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου.

Διαβάστε επίσης:

Ακρίτα για δηλώσεις Σαββόπουλου: Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο του να του τον επιστρέψω

Μπίστης σε Σαββόπουλο: «Αχ βρε Νιόνιο, τι κρίμα, ξέραμε ότι η πλατεία σου είναι άδεια από πάθος»

Διονύσης Σαββόπουλος: «Θέλω αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία – Ο Μητσοτάκης είναι ο καλύτερος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 18:55