search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:57
MENU CLOSE

Τσίπρας από Πάτρα: Ο κύβος ερρίφθη, την Κυριακή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα προοδευτική κυβέρνηση (Photos/Video)

19.05.2023 22:31
tsipras patra 987- new

«Χθες η Αθήνα αποφάσισε, σήμερα η Πάτρα σφραγίζει το Συμβόλαιο της Αλλαγής» και ο «κύβος ερρίφθη» ήταν τα μηνύματα νίκης που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το «κάστρο» της Αχαϊας, κάστρο της δημοκρατικής παράταξης όπως, είπε, αλλά και εκλογικό «κάστρο» του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα είπε «κλείνω στην Πάτρα των δημοκρατικών αγώνων αυτό τον αγώνα τον όμορφο, κλείνω στην περιφέρεια που με τίμησε, βουλευτής Αχαΐας είμαι αυτά τα τέσσερα χρόνια και σας ζητώ να συνειδητοποιήσετε η αλλαγή είναι ήδη έξω από τις πόρτες μας, την Κυριακή ανοίξτε της τις πόρτες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε σε όλους τους πολίτες ιδιαίτερα τους νέους αλλά και στους συντηρητικούς ψηφοφόρους, απευθύνθηκε όμως και στις προοδευτικές δυνάμεις θέτοντας «σκληρά» διλήμματα.

Ειδικότερα ανέφερε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος θα σημαίνει ότι ο λαός έδωσε «εντολή προοδευτικής κυβέρνησης, όχι μόνο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις», την εντολή «συνεννοηθείτε, αναλάβετε τις ευθύνες σας. Δώστε στο λαό κυβέρνηση αλλαγής και δικαιοσύνης».

Τόνισε: «Από εδώ, από το κάστρο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης,  υψώνουμε ανάστημα στην αδικία και την ανασφάλεια».

Και πρόσθεσε: «απλώνουμε το χέρι της ενότητας και της συνεργασίας. Σε κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη της πατρίδας. Σε αυτούς που βαδίσαμε ίσως από άλλα μονοπάτια, αλλά προς τον ίδιο προσανατολισμό. Προς τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, την προκοπή, την αλλαγή.

Απεύθυνε «κάλεσμα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη αλλά και σε όλες τις δυνάμεις της προόδου και της δημοκρατίας: αφήστε τους ανιστόρητους διμέτωπους. Και ελάτε να βάλουμε τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες» και «να αρπάξουμε τη μεγάλη ευκαιρία της Απλής αναλογικής για να φτιάξουμε από Δευτέρα κυβέρνηση Προοδευτικής συνεργασίας».


Από Δευτέρα, είπε, «αφήνουμε τις διαφορές μας στην άκρη και προχωράμε μαζί να κάνουμε πράξη την αλλαγή».

Και πρόσθεσε πως τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα:
«Ο πρώτος θα έχει το πρώτο λόγο για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Εκείνος που εξισώνει το ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ βοηθάει, το θέλει ή όχι, τη ΝΔ. 

Εκείνοι που επιμένουν στο διμέτωπο βοηθούν, το θέλουν ή όχι, τη ΝΔ». 

Το ερώτημα, είπε, για κάθε πολίτη αυτή τη Κυριακή, είναι «ποιος θέλουμε για τα επόμενα 4 χρόνια να μας κυβερνά»; 

Γιατί τα ενδεχόμενα, πρόσθεσε, είναι δύο: «Είτε θα έχουμε ΝΔ και συγκάλυψη, είτε ΣΥΡΙΖΑ και δικαιοσύνη. Είτε ΝΔ και οικογενειοκρατία. Είτε ΣΥΡΙΖΑ και αξιοκρατία. Είτε ΝΔ και κράτος λάφυρο. Είτε ΣΥΡΖΑ και κοινωνικό κράτος. Είτε ΝΔ και αδικία. Είτε ΣΥΡΙΖΑ και δικαιοσύνη». Εν τέλει είπε το δίλημμα είναι «Μητσοτάκης ή Αλλαγή».

Ηθική υποχρέωση να δώσουμε ανάσες στη μεσαία τάξη


Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει «αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, και ένα Δίκαιο, αποτελεσματικό, ισχυρό κοινωνικό κράτος δίπλα στον πολίτη».

Όποιος ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή είπε πως δίνει εντολή να εφαρμοστεί αυτό το συμβόλαιο που «αποτελεί τον οδικό χάρτη της διακυβέρνησής μας».

Επανέλαβε το μήνυμα για τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρώντας και σήμερα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να διαλύσει κάθε σκιά από τις δηλώσεις Κατρούγκαλου:

«Το Συμβόλαιο της αλλαγής, που ζητάμε από το λαό να επικυρώσει, μας δεσμεύει όλους κατά γράμμα. Δεν θα επιτρέψω και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία να παρεκκλίνει ούτε γραμμή από αυτό.

Δεν προβλέπουμε εμείς αυξήσεις φόρων και εισφορών για τη μεσαία τάξηΜειώσεις φόρων προβλέπουμε. Αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ και για τους ελευθέρους επαγγελματίες προβλέπουμε. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος προβλέπουμε. Μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα προβλέπουμε. Κατάργηση του ΕΦΚ για το αγροτικό και κτηνοτροφικό πετρέλαιο προβλέπουμε».

Επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε και να δώσουμε ανάσες ειδικά στη μεσαία τάξη, που φορτώθηκε δυσανάλογα βάρη τις μέρες των μνημονίων. Και εξαπατήθηκε βάναυσα από τον κ. Μητσοτάκη το 2019».

Οι νέοι και οι ψηφοφόροι της ΝΔ

Απευθύνθηκε ιδιαίτερα προς τους νέους και ιδιαίτερα τους λέγοντας πως  θέλουν να τιμωρήσουν αυτούς που τους συνέθλιψαν τα όνειρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και διεμήνυσε ότι γι’ αυτό ένας τρόπος υπάρχει, να ηττηθεί το καθεστώς Μητσοτάκη. Και ο μόνος τρόπος για να ηττηθεί είναι την Κυριακή να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να είναι πρώτος και με διαφορά». Αυτή είναι, είπε, η πιο σκληρή, η πιο βαθιά αντικαθεστωτική και αντισυστημική ψήφος».

Σε άλλη αναφορά του σημείωσε πως οι Έλληνες δεν πρόκειται να δώσουν συγχωροχάρτι για όσα έκανε τα τελευταία τέσσερα χρόνια και απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους συντηρητικούς ψηφοφόρους.

«Είμαι βέβαιος» υπογράμμισε «ότι ακόμη και οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ, άνθρωποι με ηθική και συνείδηση θα αναρωτηθούν: Ποια απόσταση είναι μεγαλύτερη; Αυτή που χωρίζει την δεξιά από την αριστερά; Ή αυτή που χωρίζει την ανθρωπιά από την αναισθησία»;

«Είμαι βέβαιος» συνέχισε, «ότι την Κυριακή θα μιλήσει η συλλογική συνείδηση των Ελλήνων. Και θα δώσει ψήφο στην αλλαγή και  τη νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ» καθώς και «την ισχυρή εντολή για προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής, που θα αντιστρέψει την πορεία της χώρας».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Τι δείχνουν οι 6 τελικές δημοσκοπήσεις

Λούκα Κατσέλη: Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται να μην έχει επίγνωση της πραγματικότητας που βιώνουν χιλιάδες δανειολήπτες

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 6,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:57