search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:20
MENU CLOSE

Η μοναξιά του Τσίπρα και οι ευθύνες του

25.05.2023 06:00
tsipras_sigkentrvsi

Αυτή η κατάσταση με την εσωτερική κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ θα είχε πλάκα αν τα πράγματα στο κόμμα δεν ήταν τόσο σοβαρά και η ήττα τόσο μεγάλη.

Κατ’ αρχάς βγαίνουν δημόσια και κάνουν υποδείξεις – ενώ στο παρασκήνιο πυροβολούν – ένα σωρό άνθρωποι που στο παρελθόν δημιούργησαν τα μεγαλύτερα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ με θέσεις και απόψεις που έδωσαν την ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία να στριμώξει και το κόμμα και τον Τσίπρα.

Δεν χρειάζεται και πολύ να θυμίσω την Ρένα Δούρου που έτρεχε μέχρι προχθές στα δικαστήρια για την Μάνδρα και προφανώς τον Δημήτρη Παπαδημούλη που το ξεκίνησε, για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ απολογείτο κανά εξάμηνο για πόσα διαμερίσματα ή όχι νοικιάζει σε μετανάστες, τους «53» που πρότειναν τοπικά νομίσματα.

Άνθρωποι που του οφείλουν την πολιτική τους πορεία και πολλά άλλα, έρχονται τώρα με δημόσιες συγκρούσεις να σπρώξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εσωστρέφεια.

Αυτό μάλιστα, συμβαίνει ακριβώς την ώρα που το κόμμα, ύστερα από μια συντριπτική ήττα, προσπαθεί να ξαναβγεί μπροστά και να δώσει τη μάχη συντεταγμένα όχι μόνο με το βάρος της ήττας, αλλά και σε ένα χρονικό πλαίσιο που είναι πλέον ασφυκτικό.

Ήδη το λάθος που έγινε το τελευταίο διάστημα, να πάνε σε εκλογές ασύντακτοι και χωρίς ένα αυστηρό πλαίσιο, πάει να επαναληφθεί. Μόνο που αυτή τη φορά ο κίνδυνος δεν είναι μόνο η συντριβή, που ήδη ήρθε, αλλά να δημιουργηθούν καταστάσεις χωρίς επιστροφή.

Οι δικές μου πληροφορίες πάντως, λένε ότι ο Τσίπρας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή θα πει πολλά πράγματα με το όνομά τους τόσο για τις δικές του ευθύνες, όσο και για όσους με τις πράξεις και τις θέσεις τους έκαναν ζημιά στο κόμμα.

Διαβάστε επίσης:

Το mea culpa Τσίπρα, ο εμφύλιος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και η… χαρά Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ με… ψυχή καρδερίνας, ο Τσίπρας που μένει και οι αιτίες της ήττας

Γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:19