search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:06
MENU CLOSE

Alpha Trust: Χρονιά μετασχηματισμού το 2023 – Νέες υπηρεσίες και είσοδος σε παρεμφερείς κλάδους

29.05.2023 11:50
XRIMATISTIRIO NEW

Χρονιά μετασχηματισμού θα είναι το 2023 για την Alpha Trust καθώς ο Όμιλος έχει στόχο να μπει και σε νέες δραστηριότητες για να μπορεί να εξασφαλίζει επιπλέον έσοδα, κάτι το οποίο σήμερα είναι πολύ δύσκολο να πετύχει λειτουργώντας στα «στενά» όρια μίας ΑΕΔΑΚ.

Βέβαια όπως τονίζουν τα ανώτατα στελέχη της Alpha Trust ο μετασχηματισμός, ο οποίος θέλουν μέσα στο τρέχον έτος να έχει ολοκληρωθεί, θα αφορά σε παρεμφερείς με τις σημερινές δραστηριότητες της εταιρίας ενώ πρόσθεσαν ότι δεν θα διστάσουν να προχωρήσουν και σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να πετύχουν αυτό το στόχο.

Βασικό εργαλείο για να μπει η Alpha Trust στις συναφείς αυτές κατηγορίες δραστηριότητας θα είναι η τεχνολογία με την ανάπτυξη δυνατότητας παροχής υπηρεσιών μέσω ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή η εταιρεία ξεκίνησε να λειτουργεί ήδη από το 2022 την πρώτη Β2Β πλατφόρμα αμοιβαίων κεφαλαίων στην Ελλάδα, η οποία ήδη «μεταφέρει» αισιόδοξα μηνύματα, ενώ σε μεταγενέστερο στάδιο η διοίκηση σκέφτεται να δημιουργήσει και B2C πλατφόρμα.

Επενδύσεις στην τεχνολογία και στο βάθος… ΑΕΕΑΠ

Η βαρύτητα που δίνει ο όμιλος στην τεχνολογία αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μόνο μέσα στο 2022 επένδυσε σε αυτόν τον τομέα 930 χιλ. ευρώ από τα 1,4 εκατ. ευρώ περίπου συνολικών επενδύσεων του προηγούμενου έτους.

Επίσης η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι, σε επίπεδο ομίλου πάντα, θα έβλεπε θετικά και την μελλοντική παρουσία του στον κλάδο ΑΕΕΑΠ.

Όμως όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος Κρις Αίσωπος, η Alpha Trust θέλει να δραστηριοποιηθεί με μία διαφορετική στρατηγική στον συγκεκριμένο κλάδο πιο πολύ ως διαχειρίστρια τέτοιων εταιριών παρά να δημιουργήσει η ίδια την δική της ΑΕΕΑΠ.

Σε ότι αφορά την πορεία της διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων τα στελέχη της εταιρείας αναφέρθηκαν στην ευρύτερη εικόνα του κλάδου στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς με το 2022 να αποδεικνύεται ως μια ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ο κλάδος των συλλογικών επενδύσεων ακολούθησε την παγκόσμια καθοδική τάση, με την Ελλάδα να παραμένει στις χαμηλότερες θέσεις στην Ευρώπη αναφορικά με το ύψος των κεφαλαίων υπό διαχείριση.

Ωστόσο, η εταιρεία διατήρησε στα ίδια επίπεδα τα επαναλαμβανόμενα έσοδα για το 2022. Επιπλέον κατά την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 24ης Μαΐου εγκρίθηκε ο απολογισμός για τα μεγέθη του 2022 και η διανομή μερίσματος, ανερχόμενου σε 0,2304 ευρώ ανά μετοχή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALPHA TRUST κ. Κρις Αίσωπος αναφέρθηκε στις προοπτικές των αγορών και στους στόχους της εταιρείας για το 2023, ανάμεσα στους οποίους η διατήρηση των ισχυρών αποδόσεων των χαρτοφυλακίων της, η διεύρυνση των στρατηγικών της συνεργασιών και η επιτυχής έκβαση του επικείμενου εταιρικού μετασχηματισμού.

Εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2022, η Alpha Trust μπήκε στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. καθώς από το 2008 βρισκόταν στην Εναλλακτική Αγορά του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Μάλιστα ο Φαίδων Ταμβακάκης, πρόεδρος Δ.Σ. της εταιρείας αναφέρθηκε στην αυξημένη ζήτηση που παρατηρείται από εταιρίες που ενδιαφέρονται ξανά να μπουν στο ελληνικό χρηματιστήριο, λόγω των αυξημένων επιτοκίων που κάνουν όλο και πιο ακριβή την τραπεζική χρηματοδότηση.  

«Ο στόχος για το Χ.Α. πρέπει να είναι 50 εισαγωγές τα επόμενα δύο χρόνια» τόνισε.

Επίσης τα στελέχη της Alpha Trust δηλώνουν αισιόδοξα για το μέλλον του κλάδου ΑΕΔΑΚ στην Ελλάδα καθώς όπως τόνισαν υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 60 δις καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες που «επιβαρύνουν» το σύστημα καθώς δεν αποδίδουν τίποτα.

«Ένα σημαντικό τμήμα των καταθέσεων αυτών σίγουρα θα κατευθυνθούν προς τις ΑΕΔΑΚ» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

ΕΝΦΙΑ 2023: Μέχρι την Τετάρτη η πληρωμή της πρώτης δόσης – Οι τρόποι εξόφλησης (Video)

Χ.Α.: Πρωταθλητής αποδόσεων διεθνώς η ελληνική αγορά

Η ακρίβεια «χτύπησε» την εστίαση … με λουκέτα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:05