search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:44
MENU CLOSE

Facebook: Προσοχή στις «πλαστές» σελίδες – «Υπόσχονται» ανύπαρκτα δώρα (Photos)

30.05.2023 12:23
facebook new

Είναι σύνηθες το φαινόμενο εμφάνισης «πλαστών» σελίδων στα social media.

Eτσι δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες έχουν εμφανιστεί «πλαστές» σελίδες στο Facebook που υπόσχονται μάλιστα «πολλά και πλούσια δώρα», απλά ζητώντας από τους χρήστες να κάνουν like και να μοιραστούν ένα συγκεκριμένο post.

Μπία απο αυτές τις… σελίδες υπόσχεται δώρο αυτοκίνητο που δεν μπορεί να πουληθεί γιατί είναι γρατσουνισμένο και ελαφρώς κατεστραμμένο «αλλά σε καλή κατάσταση» και άλλη πολλά αναψυκτικά – δημοφιλούς μάρκας – σε ψυγεία.

Οι σελίδες αυτές έχουν δημιουργηθεί πρόσφατα, δεν έχουν καμία σχέση με τις επίσημες εταιρείες και για να μπερδέψουν τους λιγότερο υποψιασμένους χρήστες, βάζουν στο avatar τους και το εικονίδιο της πιστοποίησης.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζουν και ένα link για συμμετοχή σε διαγωνισμό που προφανώς και δεν βάζει τους επισκέπτες σε καμία κλήρωση.

Επιτήδειοι υπόσχονται δώρα, μαζεύουν σε μια σελίδα πολλά likes και μετά την εμπορεύονται και την πουλάνε με… έτοιμο κοινό σε κάποιον τρίτο.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr στο παρελθόν έχουν καταγραφεί και φαινόμενα απάτης, όπου η συμμετοχή σε τέτοιους ψεύτικους διαγωνισμούς απαιτεί και την καταχώρηση των στοιχείων μιας κάρτας για μία μικρή χρέωση ή την εγγραφή με τα στοιχεία του λογαριασμού του facebook που γίνεται σε μια νέα φόρμα και προφανώς κλέβει τα δεδομένα για να τα πουλήσει σε τρίτους (ή στο dark web).

Διαβάστε επίσης

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: «Έπεσε» η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Ιωάννινα: Πατέρας δώρισε στο γιο το νεφρό του – Είναι καλά και οι δύο

Πάτρα: Με «πλαφόν» οι κηδείες – Υπάρχει έλλειψη σε… νεκροθάφτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:44