search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:56
MENU CLOSE

Γιατί η ΝΔ επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ – Τι πραγματικά κρύβεται από πίσω

01.06.2023 06:00
mitsotakis-perister-1

Ακόμα και τα στελέχη της ΝΔ εμφανίζονται να μην μπορούν να αντιληφθούν τι ακριβώς επιδιώκει η Πειραιώς με την επίθεση που κάνει εναντίον του ΠΑΣΟΚ.

Το προφανές είναι ότι οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλουν να αναβαθμίσουν το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη ανοίγοντας διάλογο μόνο με τον Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου να βγει εντελώς από το προεκλογικό σκηνικό ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.

Με λίγα λόγια θέλουν να καταστήσουν άτυπη αξιωματική αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναβαθμίζοντάς το επικοινωνιακά στη συνείδηση του κόσμου επιφέροντας με αυτό τον τρόπο ενα ακόμα χτύπημα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δεύτερος λόγος -λένε κάποιοι – έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει αυτή την τακτική, καθώς θέλει να πάρει ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεδομένου ότι πλέον δεν υπάρχει άλλη δεξαμενή ψηφοφόρων στην οποία μπορεί να απευθυνθεί.

Όσοι από τη ΝΔ το 2015 είχαν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι από αυτούς παρέμειναν και το 2019 επέστρεψαν στη βάση τους στην κάλπη της 21ης Μαΐου.

Με δεδομένο ακόμα ότι σε αυτές τις κάλπες εμφανίζονται να δραστηριοποιούνται πολλά μικρά δεξιά κόμματα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι κάποιοι ψηφοφόροι θα «αποδράσουν» προς αυτή την κατεύθυνση.

Την ίδια στιγμή, το θέμα Ψαριανού στιγματίζει την κυβέρνηση, καθώς ο υποψήφιος με τη ΝΔ- μετακλητός υπάλληλος στο Μέγαρο Μαξίμου- αποκάλεσε τους εκπαιδευτικούς «καθάρματα», «σκουλίκια», «αρχιμαφιόζους» και «αλήτες».

Όλα αυτά λίγα εικοσιτετράωρα πριν ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις και με την αγωνία να μην προκύψει νέο πρόβλημα. Το θέμα αυτό έφερε μεγάλη αναταραχή και φυσικά την αντίδραση της ΟΛΜΕ.

Η δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, Άκη Σκέρτσου ότι «οι δηλώσεις του κ. Ψαριανού είναι προφανώς καταδικαστέες. Έχει κληθεί και έχει δώσει εξηγήσεις. Το θέμα κλείνει εδώ. Δεν στοχοποίησε ανθρώπους και κλάδους, αλλά συγκεκριμένες συμπεριφορές και το αφήνουμε εδώ» μάλλον άνοιξε περισσότερο το θέμα παρά το έκλεισε.

Αρκετοί είδαν πίσω από αυτή τη στάση μία αλαζονική συμπεριφορά με τη λογική ότι όποτε θέλει η ΝΔ ανοίγει θέματα και όποτε δεν τη συμφέρει τα κλείνει.

Κάποιοι υποστηρίζουν μάλιστα ότι ακόμα και η στάση του στην συζήτηση με την Πόπη Τσαπανίδου -όπου μόνος του κοστολόγησε τα υπερκέρδη των εταιρειών βάζοντας στο στόμα της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ δηλώσεις και ποσά που δεν είχε πει- δείχνει ότι κάπου έχει χαθεί το μέτρο και ο έλεγχος.

Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη της ΝΔ έλεγαν ότι ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθημερινά ζητάει από τα στελέχη του να μην έχουν αλαζονική συμπεριφορά ο εκπρόσωπος της ΝΔ κινείται εκτός αυτής της λογικής θεωρώντας ότι όλα μπορούν να ελεγχθούν με την προπαγάνδα.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Χανιά: Να επαναβεβαιώσουμε την ισχυρή εντολή και στην κάλπη της 25ης Ιουνίου

Ανδρουλάκης: Δεν θα μας κάμψουν τα fake news και οι τραμπισμοί της Ν.Δ.

ΠΑΣΟΚ: Από… μακριά και «αγαπημένοι» Ανδρουλάκης και Καστανίδης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:56