search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:45
MENU CLOSE

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται γκοφρέτες καλαμποκιού

02.06.2023 16:46
efet2
Facebook

Στην ανάκληση γκοφρετών καλαμποκιού από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Πρόκειται για προϊόντα στα οποία ανιχνεύτηκε μη εγκεκριμένη ουσία η οποία δεν πρέπει να καταναλώνεται.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση από την πολωνική εταιρία «Good Food Products Sp. z o.o» στην ελληνική αγορά, γκοφρετών καλαμποκιού, στην πρώτη ύλη των οποίων (καλαμπόκι) ανιχνεύθηκε η μη εγκεκριμένη φυτοπροστατευτική ουσία Chlorpyrifos. Τα εμπλεκόμενα προϊόντα είναι τα κάτωθι:

α) το προϊόν με εμπορική ονομασία «GOOD FOOD γκοφρέτα καλαμποκιού», βάρους 105g και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 16/12/23,

β) το προϊόν με εμπορική ονομασία «CRISPY BALANCE γκοφρέτα καλαμποκιού», βάρους 105g και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 16/12/23.

O ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης:

Ουρική αρθρίτιδα: Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε

Όζοι Πνεύμονα: Πότε είναι «ύποπτοι» για καρκίνο – Η αντιμετώπιση

Είσαι 45 και δεν φτάνεις τα δάχτυλα των ποδιών σου; Τι σημαίνει αυτό για την υγεία σου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38