search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:10
MENU CLOSE

Λέρος: Ασθενής διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ περιμένει την διακομιδή της στην Αθήνα μια ολόκληρη μέρα

09.06.2023 20:10
EKAB2
Eurokinissi

Μια ασθενής από τη Λέρο παραμένει εδώ και 24 ώρες σε αναμονή προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αεροδιακομιδή της στην Αθήνα. Η ασθενής διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου εκτός ΜΕΘ και περιμένει την…μεταφορά της, σύμφωνα με καταγγελία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία του πρόεδρου της Ένωσης Ιατρών Γ.Ν – Κ.Υ Λέρου-Κ.Υ Πάτμου-Π.Π.Ι Λειψών-Αγαθονησίου, Γιώργου Τσουκαλά, για τουλάχιστον 24 ώρες, η ασθενής είναι διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Λέρου, το οποίο δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δεν υπάρχει εναέριο μέσο και πλήρωμα ΕΚΑΒ, μια η αναισθησιολόγος

Όμως, παρόλο που είχε βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Αθήνας, η μεταφορά της ασθενούς εξαιτίας της έλλειψης πτητικών μέσων και πληρώματος του ΕΚΑΒ καθυστέρησε περισσότερες από 24 ώρες, με αποτέλεσμα να γίνει η μεταφορά, σύμφωνα με πληροφορίες αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΚΑΒ, θα έπρεπε να γίνει πρώτα με πλωτό μέσο, συνοδεία της μοναδικής αναισθησιολόγου του νοσοκομείου Λέρου έως την Κω, διότι στο αεροδρόμιο της Λέρου δεν προσγειώνεται το C-130, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών.

«Μέσα σε λίγες ημέρες θρηνούμε τουλάχιστον 4 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας. Η άθλια κατάσταση, η οποία επαναλαμβάνεται συνεχώς διαχρονικά, έχει στοιχίσει την ζωή σε κατοίκους και επισκέπτες. Ευθύνη έχουν όλες τις κυβερνήσεις που μέχρι σήμερα εφαρμόζουν την πολιτική της υποχρηματοδοτησης, υποστελεχωσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΚΑΒ» αναφέρει.

«Στις μονάδες υγείας μας δεν υπάρχει ΜΕΘ, ούτε στο νοσοκομείο Λέρου, ούτε σε εκείνο της Καλύμνου, ούτε ακόμη και σε αυτό της Κω» προσθέτει κάνοντας έκκληση να γίνει άμεσα η μεταφορά της ασθενούς.

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Από χθες το μεσημέρι, εδώ και 24 ωρες παραμένει διασωληνωμένη ασθενής στο νοσοκομείο Λέρου, το οποίο δεν διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας, εξαιτίας έλλειψης πτητικών μέσων και πληρώματος του Ε.Κ.ΑΒ . Κρεβάτι σε Μ.Ε.Θ έχει βρεθεί για την ασθενή μας σε νοσοκομείο των Αθηνών . Η μεταφορά της ασθενούς σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Κ.Α.Β θα πρέπει να γίνει πρώτα με πλωτό μέσο, συνοδεία της μοναδικής αναισθησιολόγου του νοσοκομείου μας, έως το αεροδρόμιο της Κω γιατί σε αυτό της Λέρου δεν προσγειώνεται το C-130 . Μέσα σε λίγες ημέρες θρηνούμε τουλάχιστον 4 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.

Η άθλια κατάσταση , η οποία επαναλαμβάνεται συνεχώς διαχρονικά, έχει στοιχίσει την ζωή σε κατοίκους και επισκέπτες. Ευθύνη έχουν όλες τις κυβερνήσεις που μέχρι σήμερα εφαρμόζουν την πολιτική της υποχρηματοδοτησης, υποστελεχωσης και ιδιωτικοποίησης του Ε.Κ.ΑΒ .

Είναι υπεύθυνες όλες οι κυβερνήσεις, που συνειδητά δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές , που συνειδητά διαλύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη γιατί
αποτελούν κόστος.

Στις μονάδες υγείας μας δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ, ούτε στο νοσοκομείο Λέρου, ούτε σε εκείνο της Καλύμνου, ούτε ακόμη και σε αυτό της Κω.

Ο λαός μας ξέρει καλά από την ιδία την πείρα του ότι πρόκειται για ένα έγκλημα διαρκείας, που συνεχίζεται και οξύνεται από κυβέρνηση σε κυβέρνηση.

Η υποβάθμιση, η υποστελεχωση έχουν αποτελέσει πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων .

Ταυτόχρονα έχουν μετατρέψει την ασθένεια, την αποκατάσταση, το φάρμακο σε χρυσοφόρο εμπόρευμα για τα κοράκια της ιδιωτικής υγείας και της επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους
τομείς.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ι.ΘΕ.Λ

Διαβάστε επίσης:

Νέος Κόσμος: Εντοπίστηκε αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό – Συναγερμός στην ΕΛΑΣ

Τραγωδία στα Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν τα 5 στελέχη του ΟΣΕ

Καρκινοπαθής για Πνευματικό: «Ποιος θα τραβήξει την γραμμή» ρωτά η Ρεγγίνα Μακέδου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07