search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:55
MENU CLOSE

Τουριστικό υποβρύχιο που έκανε περιήγηση στον Τιτανικό, αγνοείται – Επέβαιναν 5 άτομα

19.06.2023 17:26
titanikos
ATLANTIC PRODUCTIONS/MAGELLAN

Ένα τουριστικό υποβρύχιο που έκανε περιήγηση στα συντρίμμια του Τιτανικού εξαφανίστηκε.

Η ακτοφυλακή της Βοστώνης αναζητά το σκάφος που αγνοείται. Τα συντρίμμια του εμβληματικού πλοίου βρίσκονται 12.500 πόδια κάτω από την επιφάνεια του Ατλαντικού περίπου 370 μίλια από το Newfoundland του Καναδά.

Εκπρόσωπος της ακτοφυλακής επιβεβαίωσε στον Guardian ότι «ένα μικρό υποβρύχιο με πέντε άτομα έχει χαθεί κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού».

Το υποβρύχιο λειτουργεί από την OceanGate Expeditions, μια εταιρεία που προσφέρει επισκέψεις στο ναυάγιο, έναντι αδρού αντιτίμου.

Η OceanGate άρχισε να παίρνει μικρά πληρώματα «επιστήμονων πολιτών» σε ένα μίνι υποβρύχιο πέντε ατόμων πριν από δύο χρόνια με κόστος 125.000$ ανά άτομο. Η τιμή ενός ταξιδιού ανέρχεται πλέον στα 250.000 δολάρια.

Ένας Βρετανός επιχειρηματίας, ο Χάμις Χάρντινγκ, γνωστός αεροπόρος και εξερευνητής και ένας από τους λίγους «τουρίστες» που έχουν ήδη πάει στο διάστημα, φέρεται να έκανε κράτηση για το τρέχον ταξίδι και είναι πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των επιβαινόντων.

Ο 58χρονος Χάρντινγκ έγραψε στους διάφορους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ταξίδι, συμπεριλαμβανομένου του Instagram ότι: «Είμαι περήφανος που ανακοινώνω επιτέλους ότι εντάχθηκα στο @oceangateexped για την αποστολή RMS TITANIC ως ειδικός στο υποβρύχιο που κατέβαινε στον Τιτανικό. ”

Το Σάββατο σε ανάρτηση ανέφερε ότι: «Λόγω του χειρότερου χειμώνα στη Νέα Γη τα τελευταία 40 χρόνια, αυτή η αποστολή είναι πιθανό να είναι η πρώτη και μοναδική επανδρωμένη αποστολή στον Τιτανικό το 2023. Ένα παράθυρο καιρού μόλις άνοιξε και θα προσπαθήσουμε μια βουτιά αύριο. Ξεκινήσαμε χθες από το St Johns, Newfoundland, Καναδάς, και σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε τις καταδυτικές εργασίες γύρω στις 4 το πρωί αύριο το πρωί. Μέχρι τότε έχουμε πολλές προετοιμασίες και ενημερώσεις να κάνουμε».

Και πρόσθεσε: «Η ομάδα στο υποβρύχιο έχει μερικούς θρυλικούς εξερευνητές, μερικοί από τους οποίους έχουν κάνει πάνω από 30 καταδύσεις στο RMS Titanic από τη δεκαετία του 1980».

Το ταξίδι ξεκινά από το Σεντ Τζονς, στη Νέα Γη του Καναδά και φτάνει στο ναυάγιο, που απέχει περίπου 600 χιλιόμετρα. Για να δουν το κουφάρι του πλοίου, οι τουρίστες επιβιβάζονται στο Titan, ένα καταδυόμενο σκάφος χωρητικότητας πέντε ατόμων, που χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να καταδυθεί.

Ο Τιτανικός, το μεγαλύτερο επιβατηγό πλοίο στον κόσμο τη στιγμή που καθελκύστηκε, βυθίστηκε τον Απρίλιο του 1912, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.500 ανθρώπους από τους περισσότερους από 2.000 που επέβαιναν.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στην Κω: Τι γράφουν τα πολωνικά ΜΜΕ για την Αναστάζια – «Είχε μαρτυρικό θάνατο»

Μακρόν: Ήπιε «μονορούφι» μπουκάλι μπύρας στα αποδυτήρια των πρωταθλητών ράγκμπι της Γαλλίας

Τόσκα Μασκ: «Αποφάσισα να κάνω παιδιά μόνη μου, με σπέρμα ανώνυμου δότη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:55