search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:10
MENU CLOSE

Τόσκα Μασκ: «Αποφάσισα να κάνω παιδιά μόνη μου, με σπέρμα ανώνυμου δότη»

19.06.2023 14:08
musk

Όταν έψαχνε να βρει το μέρος για τα γυρίσματα μίας νέας κινηματογραφικής παραγωγής η
Τόσκα Μασκ αντιμετώπισε το πρόβλημα που προκύπτει όταν ο αδελφός σου είναι ο πιο
πλούσιος άνθρωπος του κόσμου.

«Το μέρος θα κόστιζε 5.000 δολάρια τη μέρα, αλλά όταν άκουσαν το όνομά μου και συμπέραναν ότι είμαι πλούσια αποφάσισαν να χρεώσουν 25.000 δολάρια. Αυτό δεν είναι δίκαιο», λέει η Τόσκα Μασκ, η αδελφή του CEO της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ.

Όταν η περιουσία του Έλον Μασκ εκτιμάται μεταξύ 138 και 144 δισεκατομμυρίων λιρών, «οι άνθρωποι νομίζουν ότι γεννηθήκαμε κι οι δυο πλούσιοι», λέει η Τόσκα Μασκ, προσθέτοντας όμως ότι «δεν είναι έτσι».

Στην πραγματικότητα, όπως γράφει ο Guardian, η μητέρα τους Μέι Μασκ έγραψε στο βιβλίο της «A Woman Makes A Plan» – που έγινε μπεστ σέλερ- ότι παρόλο που μεγάλωσε τα παιδιά της μόνη της μετά από ένα βίαιο γάμο, κατάφερε να τα κάνει φιλόδοξα και αποτελεσματικά.

Musk brothers

Ο 51χρονος Έλον έχει δύο αδέλφια: τον 50χρονο Κίμπαλ, ιδιοκτήτη εστιατορίου που προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα με την παχυσαρκία που αντιμετωπίζει η Αμερική και την 48χρονη Τόσκα, η οποία έχει την εταιρία Passionflix, η οποία είναι στημένη στη λογική του Netflix αλλά εστιάζει στην παραγωγή αισθηματικών ταινιών.

Η Τόσκα ίδρυσε την εταιρία της πριν από έξι χρόνια για να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη βιβλία με αισθηματικό περιεχόμενο. Φυσικά, παραδέχεται, «όλοι βγάζουν το συμπέρασμα ότι ο μεγάλος αδελφός μου πληρώνει για όλα, αλλά δεν είναι έτσι».

Πάντως στο ερώτημα του Guardian κατά πόσο ο Έλον Μασκ έχει συνεισφέρει στα επιχειρηματικά σχέδιά της, η Τόσκα Μασκ λέει ότι «αν απαντήσει όχι, τότε όλοι θα πουν ότι δεν με υποστηρίζει, ενώ αν πω ναι, θα νομίζουν ότι εκείνος πληρώνει για όλα», για να συμπληρώσει: «Ελπίζω να βλέπει τις ταινίες».

Ο ρόλος της μητέρας Μασκ και ο βίαιος πατέρας

Στο τελευταίο ταξίδι της στο Λονδίνο, την Τόσκα συνόδευε η 75χρονη μητέρα της, Μέι, η οποία δηλώνει πολυάσχολη ως διαιτολόγος και μοντέλο (πέρυσι έγινε εξώφυλλο στο Sports Illustrated».

Η Μέι Μασκ προσπαθεί να είναι κοντά στην κόρη της, καθώς εκείνη της έμαθε να παρακολουθεί ταινίες με αισθηματικό περιεχόμενο, βλέποντας μαζί κασέτες VHS στο βίντεο.

Η Μέι Μασκ όμως πέρασε δύσκολα χρόνια γάμου με τον Έρολ Μασκ, τον πατέρα των τριών παιδιών της, καθώς ήταν βίαιος και έχει περιγράψει πως ο Έλον προσπαθούσε να σταματήσει τον πατέρα του.

«Ενώ υπήρχαν πραγματικά τρομακτικές στιγμές, προσπαθώ να μην επικεντρώνονται σε αυτές, γιατί αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Έχω μια απίστευτη μητέρα που με φρόντισε και σπουδαία αδέλφια», λέει η Τόσκα Μασκ.

Το 1979, όταν η Τόσκα ήταν πέντε χρόνων, η Μέι άφησε το βίαιο σύζυγό της και έφυγε με τα τρία παιδιά τους. «Νομίζουν ότι είχαμε πολλά χρήματα μεγαλώνοντας, αλλά δεν είναι αλήθεια. Όταν χώρισαν οι γονείς μου, η μητέρα μου και τα αδέλφια μου ήμαστε όλοι μαζί και δεν είχαμε καθόλου χρήματα», λέει η Τόσκα.

Αλλά η Μέι έμαθεστα παιδιά της να είναι εργατικά και να βάζουν στόχους, όπως λέει η Τόσκα. Κάποια στιγμή, προσθέτει, η μητέρα τους έκανε πέντε δουλειές για να μεγαλώσει τα παιδιά της. Η Τόσκα παρά τις δυσκολίες λέει πως είχε καλή παιδική ηλικία.

«Με φρόντιζε και με αγαπούσε η οικογένειά μου», λέει, «η μητέρα μου είχε πάντα την θεώρηση ότι αν κάτι δεν σου αρέσει, φτιάχνεις ένα πλάνο και το αλλάζεις. Δεν κάθεσαι να βυθίζεσαι στη μιζέρια».

Όταν η Τόσκα ήταν 14 ετών ο μεγάλος αδελφός της έφυγε από τη Νότια Αφρική για τον Καναδά για να δουλέψει πάνω στους υπολογιστές και να φοιτήσει στο πανεπιστήμιο του Οντάριο.

Τα όνειρα της Τόσκα Μασκ

Η Τόσκα από μικρή ονειρευόταν να γίνει παραγωγός ταινιών και σκηνοθέτης και έκανε τέτοιες σπουδές στο Πανεπιστήμιο British Columbia του Καναδά.

Το 2001 σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία της, με παραγωγό τον μεγάλο αδελφό της, που είχε ήδη τεράστια περιουσία και το 2017 ίδρυσε την Passionflix.

Αλλά ενώ η καριέρα της Τόσκα θυμίζει τα γεμάτα πάθος ρομαντικά φιλμ, η ειρωνεία είναι ότι η προσωπική της ζωή ήταν δύσκολη.

Παραδέχεται πως δεν είχε ποτέ μια σοβαρή σχέση. «Η τελευταία μου σχέση διαλύθηκε πριν από τρία χρόνια, στην πανδημία, όπως και πολλές άλλες. Παραμένουμε φίλοι, είναι ένα ωραίο άτομο, αλλά δεν ταιριάζαμε».

Στην ερώτηση αν ο δύσκολος γάμος των γονιών της την επηρέασε στην προσωπική της ζωή, λέει πως «οπωσδήποτε έβαλε τις προσδοκίες που έχω και το τι μπορώ να δεχτώ σε μία σχέση».

Τα δίδυμα και πως τα απέκτησε

Η Τόσκα έχει δίδυμα- την Ιζαμπό και τον Γκρέισον, που είναι δέκα χρόνων και τα συνέλαβε με εξωσωματική γονιμοποίηση και σπέρμα δότη.

«Ήμουν 37 χρόνων, μόλις είχα βγει από μία σχέση με ένα ωραίο άτομο, που δεν ήταν όμως αυτός που θα ήθελα να παντρευτώ», λέει η Τόσκα. «Ήθελα να αποκτήσω παιδιά, αλλά δεν ήθελα να βρίσκομαι σε μία σχέση με κάποιον και έτσι αποφάσισα να τα κάνω μόνη μου, με εξωσωματική και σπέρμα ανώνυμου δότη».

«Νομίζω ότι όλοι ανησυχούν όταν το θέμα είναι τα παιδιά του- ανησυχείς για το τι θα πουν οι άλλοι, αν θα υπάρχουν δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες, ή αν θα τα μεγαλώσουν οι παππούδες. Αλλά όταν είπα στην οικογένειά μου τις σκέψεις μου, είπαν – ακούγεται φανταστικό. Κάντο! Και έτσι σε ένα χρόνο είχα τα παιδιά μου».

Η Τόσκα λέει πως έψαξε να βρει δυνητικούς δότες σπέρματος με κριτήριο να είναι κάποιος που έμοιαζε με εκείνη. «Έλαβα δικές μου φωτογραφίες από νεαρή ηλικία και έβλεπα να μοιάζει ο δότης με μένα, ώστε τελικά τα παιδιά μου να μοιάζουν με μένα», εξηγεί. Επίσης διάβασε προσεκτικά τα προφίλ που είχαν οι δότες για να καταλάβει την προσωπικότητά τους.

Η εγκυμοσύνη της ήταν δύσκολη, αλλά τελικά λέει πως είναι ευτυχισμένη με τα δύο παιδιά της. Τα παιδιά γνωρίζουν πως ήρθαν στον κόσμο. «Όταν τους λέω ότι δεν έχουν μπαμπά, αλλά έχουν μαμά, μια γιαγιά και δύο θείους, εκείνα λένε ΟΚ, δεν αισθάνονται κάποια έλλειψη», υποστηρίζει.

Όσο για τα όνειρα των παιδιών, η Τόσκα Μασκ λέει πως ο γιος της θέλει να γίνει YouTuber, προφανώς επηρεασμένος από την επιτυχία του θείου του.

Διαβάστε επίσης:

Ινδία: Δεκάδες θάνατοι εξαιτίας του καύσωνα που πλήττει τη χώρα

Τουρκία: Εκτέλεσε στη μέση του δρόμου την πρώην σύζυγο και τον πεθερό του – Σοκαριστικό βίντεο

Φράγμα Καχόβκα: Ρωσικό «όχι» στον ΟΗΕ για βοήθεια στους πλημμυροπαθείς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09