search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 05:17
MENU CLOSE

ΝΔ: Έτοιμη για την τελευταία της μάχη απέναντι στα μικρότερα κόμματα της δεξιάς για άνετη αυτοδυναμία

21.06.2023 06:00
MHTSOTAKES2
Eurokinissi

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογική διαδικασία της 25ης Ιουνίου και παρά το γεγονός ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μία άνετη αυτοδυναμία για την ΝΔ, η Πειραιώς ετοιμάζεται να δώσει την τελευταία της μάχη απέναντι στα μικρότερα κόμματα της δεξιάς προκειμένου να μειώσει τις οποίες απώλειες.

Με βάση τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων τα μικρά κόμματα εμφανίζονται μία ανάσα έξω από την Βουλή, γεγονός που έχει προβληματίσει την Πειραιώς η οποία επιθυμεί μία άνετη αυτοδυναμία. Πέρα από την «Νίκη» , τους «Σπαρτιάτες» , την «Πλεύση Ελευθερίας», πρόβλημα για τα στελέχη της ΝΔ αποτελεί και η «Ελληνική Λύση» η οποία εμφανίζεται να έχει τους πιο πιστούς ψηφοφόρους.

«Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Δεν μπορούμε να πάρουμε ρίσκο αυτή τη στιγμή με το μέλλον της χώρας και μόνο σήμερα η σταθερή κυβέρνηση της Ν.Δ μπορεί να εξασφαλίσει μέλλον, προκοπή και σταθερότητα. Διότι στο κάτω-κάτω δεν υπάρχει και καμία άλλη πρόταση διακυβέρνησης» δήλωσε από τα Χαλκιδική ο Κ. Μητσοτάκης, κάνοντας ακόμη πιο εμφατικό το διακύβευμα της κάλπης για τη Ν.Δ.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ βρέθηκε στην Χαλκιδική, όπου η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου είχε πάρει ποσοστό 6,79% και η Νίκη του θεολόγου Δημήτρη Νατσιού 5,39%.
Από εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να επαναξιολογήσουν τις επιλογές τους στην κάλπη, στοχοποιώντας την «Νίκη» λέγοντας μάλιστα ότι κόμματα που ήταν παντελώς άγνωστα, επικαλέστηκαν το θρησκευτικό συναίσθημα προς άγραν ψήφων. «Νομίζω ότι παραπλάνησαν κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι πίστεψαν ότι με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν την πίστη τους» τόνισε ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε :

«Το έχω πει πολλές φορές, το επαναλαμβάνω και σε εσάς: η Ορθοδοξία είναι πολύ μεγάλη για να φυλακίζεται στα όρια ενός κόμματος. Η πίστη μάς ενώνει, δεν μας διχάζει και σε καμία περίπτωση τα ζητήματα της Εκκλησίας δεν μπορούν να είναι αντικείμενο προεκλογικής κομματικής αντιπαράθεσης».
Ρίχνοντας τα βέλη του και στον Κυριάκο Βελόπουλο τον κατηγόρησε για «καπηλεία» του πατριωτικού συναισθήματος των Ελλήνων. «Είμαστε πατριώτες της πράξης και όχι του «γλυκού νερού», τόνισε αναδεικνύοντας την θέση της ΝΔ.

«Νομίζω ότι θα αξιολογήσετε κι εσείς εδώ, ειδικά στη Μακεδονία, στη Βόρεια Ελλάδα, τι σημαίνει ουσιαστικά, στην πράξη, υπεύθυνος πατριωτισμός» τόνισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Πολυγύρο, αναδεικνύοντας τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Ν.Δ. στην υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων και της άμυνας της χώρας.

«Ένα από τα μεγάλα ζητήματα της κάλπης της 25ης Ιουνίου είναι ποιος θα διαχειριστεί τα εξωτερικά και αμυντικά ζητήματα της χώρας σε μια πολύ δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία και ποιος μπορεί να συνεχίσει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε ξεκινήσει να καταστήσουμε τη χώρα ισχυρό πόλο σταθερότητας και ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε με νόημα ο Πρόεδρος της Ν.Δ..
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, ενώ την Παρασκευή θα πέσει η προεκλογική αυλαία με ομιλία στην πλατεία Συντάγματος.

Διαβάστε επίσης:

Αχτσιόγλου για Μητσοτάκη: «Ψέμα ότι όλες οι προεκλογικές εξαγγελίες του βρίσκονται στο πρόγραμμα σταθερότητας»

Τσίπρας: «Μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για την ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης»

Ναυάγιο στην Πύλο: Προσωρινά κρατούμενοι οι εννέα συλληφθέντες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07