search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:31
MENU CLOSE

Ρωσία: Αυτοκτόνησε ο δημιουργός της σοβιετικής θερμοπυρηνικής βόμβας

22.06.2023 16:03
bomba-new2
Πηγή: Pixabay

Απαγχονισμένος βρέθηκε ο επιστήμονας που δημιούργησε την πρώτη σοβιετική θερμοπυρηνική βόμβα δύο σταδίων RDS-37.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο 92χρονος Γκριγκόρι Κλινίσοφειδικός σε θέματα ατομικής ενέργειας, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο κέντρο της Μόσχας, ενώ οι ρωσικές αρχές ανέφεραν ότι δίπλα στο σώμα του βρέθηκε ένα σημείωμα αυτοκτονίας και ότι διερευνούν τις συνθήκες του θανάτου του. 

Ο Κλινίσοφ είχε κερδίσει το Βραβείο Λένιν το 1962 και ήταν πιο γνωστός ως ένας από τους δημιουργούς της σοβιετικής RDS-37 – μιας θερμοπυρηνικής βόμβας που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 1955.

Γεννημένος το 1930, ο σχεδιαστής βομβών ανέπτυξε αρκετούς τύπους γομώσεων θερμοπυρηνικών βομβών για τις επόμενες γενιές.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή είπε: «Βρέθηκε ένα σημείωμα δίπλα στον επιστήμονα, στον αυχένα του οποίου υπήρχαν τραύματα που χαρακτηρίζουν τον απαγχονισμό. Οι λόγοι της αυτοκτονίας μπορεί να είναι η σοβαρή ασθένεια του επιστήμονα και ο θάνατος της συζύγου του». Ωστόσο, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα εν αναμονή της απόφασης για το αν θα κινηθεί ποινική υπόθεση για τον θάνατό του, είπε η επιτροπή.

Διαβάστε επίσης:

Υποβρύχιο Titan: Αδειάζει η κλεψύδρα για τους επιβαίνοντες – Το βίντεο που προκαλεί ανατριχίλα

Κώστας Γαβράς: Κοντά στο σπίτι του στο Παρίσι η τρομακτική έκρηξη – Τι δήλωσε (video)

Νέο Στόουνχετζ στην Ολλανδία – Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη (video/photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:27