search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:49
MENU CLOSE

Γυναικοκτονία στην Κω: Ο δράστης έκοψε τα δάχτυλα της Αναστάζια (Video)

24.06.2023 11:00
kos_anastasia_rubinska_2006_1920-1080_new
credit: Facebook/@Anastazja Rubinska

Μία άκρως ανατριχιαστική αποκάλυψη για την υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα στην Κω ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Φως το τούνελ», ο 32χρονος κατηγορούμενος φέρεται να είχε κόψει κάποια από τα δάχτυλα της Αναστάζια με σκοπό να σβήσει τα αποτυπώματά της και να δυσκολέψει το έργο της ταυτοποίησης.

Στην ίδια εκπομπή έγινε γνωστό ακόμα πως ο 32χρονος είχε κάνει αναζήτηση στη Google «πώς να σβήσεις ίχνη από πτώμα».

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, που θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη και για βιασμό.

Πώς «έδεσαν» την υπόθεση οι αστυνομικοί

Παρά τις ελλείψεις στα δείγματα DNA, η υπόθεση έχει «δέσει», καθώς καταλυτικό ρόλο στις έρευνες έπαιξαν τα νέα βίντεο αλλά και τα κινητά, τόσο του φερόμενου ως δράστη, όσο και του θύματος. Η κατάσταση της σορού της 27χρονης, που αγνοούνταν επί έξι μέρες, δεν ήταν σε κατάσταση αρκετά καλή ώστε να συλλέξουν οι Αρχές επαρκές δείγμα που θα ταυτοποιούσε τον δράστη της γυναικοκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος κατηγορούμενος κατάφερε να σβήσει δεδομένα από το κινητό του το οποίο έβαζε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε λειτουργία πτήσης. Ο βασικός ύποπτος, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι έκανε αλλεπάλληλες αναζητήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με διαθέσιμες εφαρμογές που διαγράφουν από την κάρτα μνήμης της συσκευής τις διαδρομές που μπορεί να έχει κάνει ο κάτοχός της.

Αυτό που όπως όλα δείχνουν ο φερόμενος ως δράστης δεν ήξερε, είναι ότι η αστυνομία έχει τη δυνατότητα να ανακτά οποιαδήποτε σβησμένα αρχεία.

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Καμία αμφιβολία για τον δράστη της ανθρωποκτονίας

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι, «είναι τόσα τα στοιχεία που φωτογραφίζουν τον άνθρωπο αυτό ως δράστη της ανθρωποκτονίας που νομίζω ότι δε χωράει καμία αμφιβολία», ενώ πρόσθεσε πως, «υπάρχει μία επικοινωνία πριν αποχωρήσουν από το σπίτι και μία επικοινωνία μετά. Για τη μετά επικοινωνία δεν είμαστε σε θέση να πούμε ποιος το έκανε, η κοπέλα ή ο 32χρονος». «Προσπάθησε με κάθε τρόπο να βγει από το κάδρο των υπόπτων, μέσω του κινητού του τηλεφώνου», κατέληξε η αστυνομικός.

Τα νέα βίντεο στα χέρια των Αρχών, δείχνουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τι έγινε το μοιραίο βράδυ της γυναικοκτονίας καθώς, σε κάποια από αυτά, φαίνεται ο κατηγορούμενος να φεύγει από το σπίτι όπου διέμενε, μαζί με το θύμα, και να κατευθύνονται στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 27χρονης. Στο υλικό, ο 32χρονος φαίνεται να φεύγει με την Αναστάζια, μερικές ώρες αργότερα να επιστρέφει μόνος, να ξαναφεύγει από το σπίτι προς τον ίδιο προορισμό και να γυρίζει, τελικά, τα ξημερώματα, μόνος του.

Εν τω μεταξύ, την προσεχή Τρίτη θα απολογηθεί ο 32χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία της 27χρονης Πολωνής στην Κω.

Μετά την παραίτηση του δικηγόρου Ζαφείρη Δρόσου που διορίστηκε συνήγορος υπεράσπισης από το δικαστήριο ορίστηκε η κ. Αθηνά Φουντωτού.

Η δικηγόρος ζήτησε για λογαριασμό του πελάτη της και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ο κατηγορούμενος την Τρίτη 27 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Σεισμός 3,2 Ρίχτερ

Πανελλαδικές 2023: Εν αναμονή των βαθμολογιών

Βέροια: Συνελήφθη κρατούμενος που είχε αποδράσει από το νοσοκομείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:49