Μπαράζ συσκέψεων ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων
Πυρετώδεις είναι οι συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων. Οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται σε επαφή με όλους του υπουργούς προκειμένου να ενημερωθούν για τις προτεραιότητες που θέτουν όλα τα υπουργεία.
Νωρίτερα στο Μαξίμου βρέθηκε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως μαζί με την υφυπουργό Βιβή Χαράλαμπογιάννη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, η συζήτηση αφορούσε στο επιτελικό κράτος καθώς ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή θα αφορά στο «Επιτελικό Κράτος 2».
Την Τρίτη ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας και την Παρασκευή το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Οι συσκέψεις συνεχίζονται καθώς στο επίκεντρο βρίσκονται οι άμεσες προτεραιότητες του κάθε υπουργείου, με το βλέμμα όμως και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης την Πέμπτη.
Σημειώνεται ότι η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια θα αρχίσει την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναμένεται να δώσει το περίγραμμα των μεταρρυθμίσεων της νέας τετραετίας.
Διαβάστε επίσης:
Φάμελλος: Δεσμευόμαστε ότι όλη η Κ.Ο. θα τιμήσει την ψήφο των πολιτών
Αίτημα να φύγουν οι «Σπαρτιάτες» πίσω από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε πηγές της Προεδρίας
Μανιτάκης: «Συνταγματική η αλλαγή του ορίου από το 3% στο 5% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή»