search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 02:53
MENU CLOSE

Λάρισα: Γυναίκα πήγε να βάλει φωτιά σε παρεκκλήσι – Άναψε 58 κεριά

03.07.2023 10:40
keria new

Μπήκε σε ένα παρεκκλήσι για να προσευχηθεί. Θα περίμενε κανείς να ανάψει ένα κεράκι, να κάνει τον σταυρό της και να φύγει. Αμ, δε. Την περέιμεναν για ώρα και αφού βγήκε από το ναό ο επόμενος που μπήκε σε αυτόν διαπίστωσε ότι είχε ανάψει… 58 κεριά.

Το απίθανο περιστατικό διηγήθηκε εφημέριος μεγάλου Ιερού Ναού στη Λάρισα. Εκτυλίχθηκε προ ημέρων σε παρακείμενο παρεκκλήσι, το οποίο κινδύνεψε να γίνει… παρανάλωμα του πυρός

Όπως εξήγησε ο εφημέριος μία κυρία εισήλθε εντός του παρεκκλησίου (ενός χώρου ελάχιστων τετραγωνικών) για να ανάψει κερί και να προσευχηθεί.

Τα λεπτά όμως περνούσαν και δεν έβγαινε από αυτό, με αποτέλεσμα άλλος πιστός που περίμενε υπομονετικά να αρχίσει να ανησυχεί, αναφέρει το onlarissa.gr.

Τελικά λίγο μετά η πιστή εξήλθε του παρεκκλησιού, για να εισέλθει σε αυτό ο άντρας που περίμενε απ’ έξω.

Προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε πως η γυναίκα έμεινε για τόση ώρα μέσα στο χώρο του παρεκκλησιού γιατί ήθελε να ανάψει όχι ένα, ούτε δύο… αλλά 58 κεριά που είχαν κυριολεκτικά γεμίσει το μανουάλι.

Η φλόγα δε, που εξέπεμπαν όλα τα κεριά μαζί ήταν τέτοια που η ατμόσφαιρα μέσα σε έναν αρκετά μικρό χώρο είχε γίνει αποπνικτική.

Ευτυχώς όμως, ο άντρας άρχισε να σβήνει για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Έλεος! Ανάψτε ένα κεράκι, αρκεί για όλους! Θα πάρουμε φωτιά! Ούτε εμείς, ούτε οι επίτροποι μπορούν να φρουρούν την εκκλησία 24 ώρες το εικοσιτετράωρο» ήταν τα λόγια του Ιερέα προς τους πιστούς, που εκτίμησε πως «αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος να αντιληφθεί το τι συνέβη σε έναν τόσο μικρό χώρο, θα είχαμε πάρει φωτιά».

Διαβάστε επίσης

Το τρένο για τη Δράμα περνάει από… τη ζούγκλα – Εικόνες εγκατάλειψης στο δίκτυο του ΟΣΕ

Θεσσαλονίκη: Γάτα προκάλεσε φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ

Εορτολόγιο: Ποιο γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 3 Ιουλίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34