search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:21
MENU CLOSE

Εισιτήρια-φωτιά στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

10.07.2023 21:18
diakopes limani

Σύσκεψη, με αντικείμενο τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, θα γίνει με τη συμμετοχή του Υπουργείου Ναυτιλίας και των εκπροσώπων της ναυτιλίας, και στόχο να εξεταστούν εναλλακτικές και μέτρα για τις σημαντικές αυξήσεις που καταγράφονται.

Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος σε κυβερνητική σύσκεψη στις 9.30 το πρωί της Τρίτης και αναμένεται η ανακοίνωση μέτρων.

Τι είδους μέτρα μπορεί να λάβει η κυβέρνηση 

Αυτό που εξετάζεται από το κυβερνητικό επιτελείο και το υπουργείο Ναυτιλίας είναι είτε φορολόγηση των υπερκερδών, είτε πλαφόν στο περιθώριο κέρδους με βάση μια συγκεκριμένη ημερομηνία αναφοράς.

Ένα άλλο σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι, έχει να κάνει με κάποιο είδος επιδότησης, στα πρότυπα του market pass, με ένα μέρος του κόστους να καλύπτεται από το κράτος.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα λάβουν μέρος, οι τρεις στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι Άκης Σκέρτσος, Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος, ενώ θα «δώσουν το παρόν» επίσης οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, καθώς και υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς που σχετίζονται με το αντικείμενο.

Στο Μαξίμου θα κληθούν και εκπρόσωποι των ακτοπλόων για να βρεθεί λύση στο ζήτημα.

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – θέμα το οποίο, φαίνεται ότι έχει θορυβήσει την κυβέρνηση -, σημείωσε ότι το ζήτημα τελεί υπό παρακολούθηση και ότι θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση για κυβερνητικές πρωτοβουλίες, αφού, όπως του επισημάνθηκε σε ερώτηση, οι τιμές των καυσίμων έχουν εδώ και καιρό πάρει την κατιούσα, αλλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και με τα εισιτήρια.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα όπως αυτό – που είναι πολύ σημαντικό – στην τύχη του, με άμεσες παρεμβάσεις, είτε σαν αυτές που έγιναν στην ενέργεια και καλύφθηκαν οι αυξήσεις, είτε στην ακρίβεια τροφίμων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης. Τόνισε δε ότι «το παρακολουθούμε το ζήτημα και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Κομισιόν σε Ερντογάν: Άλλο η διεύρυνση της ΕΕ, άλλο η διεύρυνση του ΝΑΤΟ

«Άδειασμα» Μαξίμου στον Φλωρίδη για την ασυλία των τραπεζιτών: Δικές του απόψεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:21