search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:14
MENU CLOSE

Μία Βουλή με έναν μόνο… συνταγματολόγο

10.07.2023 06:00
vouli_psifos_ebistosynis

Με τη συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση να έχει ανοίξει για τα καλά, ήδη από τις πραγματικές δηλώσεις της κυβέρνησης έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι από τους 300 βουλευτές, μόνο ένας είναι Συνταγματολόγος.

Ο λόγος για τον Βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Δουδωνή, ο οποίος θα διαχειριστεί το θέμα των προτάσεων από την πλευρά του Κινήματος. Στην προηγούμενη βουλή υπήρχαν τρεις. Από την Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος ήταν τότε βουλευτής, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την αναθεώρηση του Συντάγματος υπάρχουν πληροφορίες ότι το βάρος θα σηκώσουν ο επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρώην πρωθυπουργός και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, καθώς και ο γνωστός καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Φίλιππος Σπυρόπουλος, ο οποίος, μεταξύ πολλών άλλων, υπήρξε υπουργός Δικαιοσύνης στην πρόσφατη υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Οι δυο νομικοί τους θα αναλάβουν την επεξεργασία των προτάσεων που θα υποβληθούν εκ μέρους της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Όταν η Ζωή συνάντησε τον Τσίπρα…

Μακριά κι αλάργα η Ν.Δ. από τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση, οι ΛΟΑΤΚΙ+ και η Αριστερά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:14